Samsun Klas Haber

Bit Pazarına Nur Yağdı

Bit Pazarına Nur Yağdı
11 Mart 2020 - 15:30

  “bit pazarı” olarak bilinen  “ikinci el giyim” pazarında yoğunluk yaşanıyor.

Samsun’da gelir düzeyi düşük emekliler  ‘bit pazarı olarak bilinen ‘ikinci el giyim’ pazarından ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle alım gücü oldukça daralan, gelir düzeyi düşük emekli ve özellikle işsiz vatandaşlar, giyim kuşam ihtiyaçlarını  İstasyon Mahallesi’nde her hafta kurulan ‘İkinci el giyim’ pazarından karşılıyor

TAKIM ELBİSE 15 GÖMLEK 3 TL

Pazarda  çok düşük fiyatla satılan giyim eşyaları, titiz bir tamirat, yıkama ve ütü işleminden sonra ikinci el giyim eşyası pazarındaki askılara yerleştirilerek satışa sunuluyor. Satışlarda, son aylarda  hareketliliğin oldukça arttığının  belirten pazar esnafı   “müşterilerimiz dar gelirli emekli ve asgari ücret karşılığında çalışan vatandaşlar. Mağazalardan4-5 kat fazlasına satılan  pantolon, gömlek, takım elbise veya tişörtü  alamayınca soluğu burada alıyorlar. Vatandaş, lüks mağazadan bir tişortta  vereceği parayla, burada baştan sona  tüm ihtiyacını karşılayabiliyor” dedi.

DAR GELİRLİ GİYİNİYOR

Pazar müşterileri ise ”çoğumuz ya emekli  yada asgari ücret ile çalışan. Aldığımız para, ev kirası yakacak, yiyecek derken bitiyor.  Bütçemiz yetmiyor. Pazarda  tamir ve temizlik işleminden geçirilen eski eşyalar,  tekrar satışa sunuluyor.“Burada bir takım elbise 15-25, pantolon ve gömlek ise 3-4 liradan satılıyor. Giyim ihtiyacımızı buradan karşılıyoruz” dediler.

Fakir vatandaşların yanı sıra zaman zaman durumu iyi olan vatandaşların da pazara gelerek  gelerek ikinci el  marka kıyafetler alıyorlar.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin