Samsun Klas Haber

Demirtaş: ”Borçları yapılandıracağız”

Demirtaş: ”Borçları yapılandıracağız”
03 Aralık 2019 - 15:13

İlkadım Belediyesi’nde borçlar yapılandırılacak

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 36 milyon TL’den fazla olan banka borçlarının faizleri yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek, “Banka kredisi faizlerindüşüşleri borçlarımızın yapılandırılması için bir fırsat” dedi

İlkadım Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş başkanlığında gerçekleşti. 3’ü gündem dışı olmak üzere toplam 14 maddenin görüşüldüğü toplantıda, 36 milyon TL’den fazla olan banka borçlarının faizleri yeniden yapılandırılması gündeme geldi.

AMACIMIZ YENİ BİR KREDİ ALMAK DEĞİL

Banka kredisi faizlerinin düşmesinin fırsat olduğunu kaydeden Başkan Demirtaş, “Banka kredisi borçlarını faiz düşüşleri nedeniyle yeniden yapılandırma yaparak belediyemizin imkanlarının daha rahatlaması açısından bir fırsat doğurduğunu görüyoruz. Bunu değerlendirmek adına da eski vadeli borçları kapatıp, yerine aynı miktarda yeni vadeli borç almış olacağız. Bu maksatla buradaki 36 milyon 214 bin TL’lik mevcut borçlarımıza karşılık, İller Bankasına gösterilecek meblağdır. Bu görüşmelerin yapılması için teminat mektubu isteniyor. Bizim yapacağımız, borçların yenilenmesidir. Yeni bir borç alınması söz konusu değildir. Var olan borçların yapılandırmasını sağlayacağız. Böylece belediye imkanları biraz daha rahatlayacak. Borçları mevcutlarına göre yenileyeceğiz. 5 yılsa 5 yıl, 3 yılsa 3 yıl şeklinde olacak. Bunu Büyükşehir Belediyesi dahil birçok belediye uyguluyor. Biz de yararlanmak istiyoruz. Direkt faiz düşüşü yapmak mı doğru yoksa yeni bir yapılandırma mı yapmak daha doğru onları değerlendireceğiz. Bizim muradımız yeni bir kredi almak değil. Muradımız, mevcut kredilerin faiz oranlarını düşürmektir” diye konuştu.

ecattin, dmirtaş, ilkadımi samsun

MAMUŞA VE FOCŞANİ İLE KARDEŞ OLACAĞIZ

Romanya ve Kosova’daki şehirlerle yapılacak olan kardeş şehir anlaşmalarına da değinen Başkan Demirtaş, “Daha önce Kosova’nın Mamuşa Belediyesi ile Romanya’nın Focşani Belediyesi’nin yetkilileri bizleri ziyaret etmişti. Mamuşa Belediyesi, Kosova’daki tek Türk belediyesi. Aynı bizim gibi Türkçe konuşuyorlar. İnşallah ziyaretlerine de gideriz. Romanya ile bizim bazı okullarımız arasında işbirliği vardı. Bunu biraz daha geliştireceğiz. Bizim Baruthane Ortaokulu, oradaki okulların aileleriyle birlikte sıfır atık projesine iştirak etmişlerdi. Oradan da bize kardeş şehir talebi geldi. Biz de Focşani Belediyesi ile kardeş belediye olunması konusunda karar almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Komisyonlara havale edilen maddeler, ilgili komisyonlarda görüşüldükten sonra 6 Aralık Cuma günü İlkadım Belediye Meclisi’nde tekrar görüşülerek karara bağlanacak.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin