Samsun Klas Haber

İYİ Parti SBB Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci: “Bu şehire kadın damgasını vuracağız”

İYİ Parti SBB Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci: “Bu şehire kadın damgasını vuracağız”
09 Mart 2024 - 1:34

İYİ Parti SBB Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci: “Bu şehire kadın damgasını vuracağız”

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, ‘’23 Yıldır geriplanda tutulmuş Samsun Kadını 31 Mart’ta sandıklara damgasını vuracak’’ diye konuştu.

Samsun’un ilk Kadın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan İmren Nilay Tüfekci, şehirde kadınlara yönelik çalışmaların yetersiz olduğu,kadına öncelik verilmediği ve geri planda tutulduğunu vurgulayarak, ‘‘Samsunkadını olarak yıllardır geri planda tutulduk. İstihdam alanları açılmadı,koordinasyon merkezleri yetersiz kaldı. Kadının evine destek olması için veyakendi evini geçindirebilmesi için ciddi adımlar atılmadı. Bu yüzden bu özelgünde ben hemcinslerime ve tüm Samsunlulara söz veriyorum, Samsun kadını hep önplanda, el üstünde tutulacak. Kadın istihdamımız Türkiye’ye örnek olacak’’dedi.

“BU YOLLARI BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”

İyi Parti Büyükşehir Adayı Tüfekci, saha çalışmalarındakarşılaştığı neredeyse her kadının kendisini desteklediğinin altını çizerek,‘‘Sahada beni bağrınıza basıyorsunuz bunu tüm Samsun ve rakiplerimiz görüyor.Bizden korkuyorlar, çekiniyorlar çünkü birlikte kazanacağız bunu bizden dahaiyi biliyorlar. Her yanına gittiğim, elini tuttuğum vatandaşımız büyük birteveccühle yaklaşıyor, desteğini ifade ediyor. Beni bu ilk ve tek olarakçıktığım yolda yalnız bırakmadığınız için, Samsun kadınının siyasi gücünü hemrakiplerimize hem de Türkiye’ye 31 Mart’ta göstereceğiniz için şimdiden çokteşekkür ediyorum. Bu yolları birlikte yürüyoruz ve bu şehre kadın eli değmesiiçin sonuna kadar çalışacağız’’ şeklinde konuştu.

“BİRLİKTE ÇOK GÜÇLÜYÜZ”

Kadının olduğu yerde düzen, hizmet ve güzellik olacağınısöyleyerek konuşmasına devam eden İmren Nilay Tüfekci, ilk kadın adayolmasından dolayı kendisine çok büyük bir ilginin olduğunu söyleyerek, ‘‘Sadecekadınların değil, tüm Samsun’un yanımda olduğunu hissediyorum, görüyorum.Çıktığım bu yolda bana en çok güven veren, mutlu eden şey de bu. İnşallah 1Nisan sabahında sandıklardan Samsun Kadınının sesi yükselecek ve ilk olarakçıktığım bu adaylık yolunda, ilk başkan olarak devam edeceğim. O koltuğa bendeğil tüm Samsun hep birlikte oturacağız. Hep birlikte istişare ederek bu şehiriçin hizmet edeceğiz. Vatandaşımız evine geç saatlerde güvenle dönebilsin diye7/24 otobüs seferlerini hayata geçireceğiz, sokaklarımız güvenli olsun diyeemniyet tedbirlerimizi artıracağız, kadınımız evini geçindirsin, destek olsundiye özel istihdam alanları açacağız. Bunlar yapacaklarımızın sadece birkaçtanesi. 1 Nisan sabahından itibaren, Samsun kadın eliyle birlikte nasıl birşekle bürünecek, tüm Türkiye görecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutluolsun’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.