Samsun Klas Haber

Demirtaş’ta Laf Çok İcraat Yok!

Demirtaş’ta Laf Çok İcraat Yok!
01 Mayıs 2020 - 6:00

DEMİRTAŞ’IN İCRAATI YOK!

İlkadım Belediyesi’ne 75 kişi alınacakmış!

 İlkadım Belediye Başkanlığı’na seçildiğinden bugüne kadar elle tutulur hiçbir icraatı bulunmayan 13 aydır ortalıklarda görülmeyen Başkan Necattin Demirtaş’ın, seçimde kendisiyle çalışan kadroları Mayıs ayında işe alacağı iddia edildi..

İlkadım Belediyesi’nde işe alım dönemi başlıyor. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın seçim çalışmaları kapsamında bir çok kişiye iş sözü verdiği herkes tarafından biliniyor. Seçimlerin ardından belediyenin ekonomik sıkıntı içinde olduğu gerekçesiyle işçi alımı yapılamamıştı. Başkan Demirtaş ve ekibi tarafından işçi alımlarının önce yılbaşında olacağı ifade edilmiş, ekonomik sıkıntıların aşılamadığı öne sürülerek Mayıs ayına ertelenmişti. Belediye kulislerinde gündemin tek maddesi, Mayıs ayının gelmesi ile işçi alımı konusu oldu.

Belediyenin içinde bulunduğu durum nedeniyle işçi alımı gerçekleştiremeyen Başkan Demirtaş, işe girişi olmadığı halde belediyede görev yapan bazı personelleri, belediyenin şirketi olan Gazi İmar Şirketi’nde günlükçü gösterip kısa süreli bir çözüm yolu bulmuştu.

75 KİŞİ İŞE ALINACAKMIŞ?

Belediye şirketinde günlükçü gösterilerek çalışan personel dahil 75 kişinin işe alınacağı iddia edildi. İşe alım konusunda özellikle Başkan Demirtaş’ın yakın çevresine “Mayıs ayı içinde alım yapacağım” dediği öğrenildi.

KADIN KOORDİNASYON MERKEZİ’NE 10 KONTENJAN

İşe alınacaklar arasında Başkan Demirtaş’ın eşinin fahri başkanlığını yaptığı İlkadım Kadın Koordinasyon Merkezi’ne 10 kişilik kontenjan ayrıldığı da gelen bilgiler arasında.

PARTİLER LİSTE VERDİ Mİ? KAVAKLILAR BEKLEMEDE!

Söz konusu işe alımlarla ilgili Millet İttifakı’nı oluşturan İYİ Parti ve CHP’den liste alınıp alınmadığı merak ediliyor. İYİ Parti’den seçime giren Başkan Demirtaş’a CHP her platformda sonuna kadar sahip çıkmıştı. Öte yandan Başkan Demirtaş’ın çok sayıda Kavaklı hemşehrisine de iş sözü verdiği biliniyor.

YAKLAŞIK 2000 KİŞİYE İŞ SÖZÜ

Başkan Demirtaş, seçim çalışmalarında eski dönemlerde olduğunun aksine birçok kişiye iş sözü vermişti. 2009 ve 2014 seçimlerinde iş sözü vermekten kaçınan ve çevresine de bu yönde telkinde bulunan Başkan Demirtaş ve çevresinin bu süreçte yaklaşık 2000 kişiye iş sözü verdiği konuşuluyor.

İŞE ALIMLAR MAYISTA

Kulislerde, belediyede işe alımlarının 1-15 Mayıs tarihleri arasında olacağı konuşuluyor. Başkan Demirtaş’ın kendisini  destekleyen her kesime kontenjan verip vermeyeceği, işe alım konusunda nasıl bir tavır sergileyeceği merakla bekleniyor

Kaynak: Samsun Kulishaber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin