Samsun Klas Haber

Esnafa Kira Yardımı

Esnafa Kira Yardımı
15 Aralık 2020 - 5:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaflar için uygulanacak ek destek paketini açıkladı.

 

Koronavirüs salgınından etkilenen esnafa beklenen ilk destek geldi.  Cumhurbaşkanı  Erdoğan, 3 ay boyunca esnafa büyükşehirlerde 750 diğerlerinde ise 500 liralık kira desteği sağlanacağını söyledi.

 DESTEK’TEN  KİMLER YARARLANACAK?

Erdoğan,  esnaf üç ay  1000 liralık kira destek ödemesi yapılacağını söyledi.

YÜZDE 10 STOPAJ, 1 HAZİRAN’A KADAR UZATILDI

Öncelikle bazı müjdeleri milletimizle paylaşmak istiyorum. Yıl sonuna kadar yüzde 20’den yüzde 10’a indirdiğimiz kiralardaki stopajın uygulanma süresini 1 Haziran’a kadar uzatıyoruz. Yüzde 18’den 8’e indirdiğimiz işyeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran’a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz.

BÜYÜK ŞEHİRLERDE 750 DİĞERLERİNDE 500 TL KİRA DESTEĞİ

Kira desteğinde basit usule tabi olmanın şartlarını belirledik. İşyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyükşehirlerde 750 lira, diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği yapacağız.

Turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, hasılat payları, ecri misil ödeme sürelerini 1 yıl süreyle erteliyoruz.” ifadelerini kullandı

Hibe şeklinde verilecek destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacak

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin