Samsun Klas Haber

O Otel Yurt Oldu!

O Otel Yurt Oldu!
30 Kasım 2019 - 6:49

Omtel Kapandı Yurt Yapılıyor

Samsun OMÜ bünyesinde otelcilik hizmeti veren OMTEL, kapatma kararı aldı. Vakıf tarafından işletilen OMTEL, yurda çevrilecek. Otelde çalışan 23 kişi ise işsiz kaldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) bünyesinde 1995 yılında OMTEL adı ile otelcilik hizmeti vermeye başlayan kurum, ekonomik sorunlar nedeniyle kapatma kararı aldı. Zarar ettiği gerekçesiyle kapatılan OMTEL’de çalışan 23 kişi işsiz kaldı. OMTEL’in öğrenci yurduna çevrileceği açıklandı.

ZARAR EDİYORDU 

İşsiz kalan personel, sosyal medyadan AK Partili yetkililere ve OMÜ Rektörü Sait Bilgiç’e seslerini duyurmaya çalışıyor. İşçiler, mağduriyet yaşadıklarını belirterek, sorunların çözülmesini istiyor. OMÜ Genel Sekreteri Doç.Dr. Menderes Kabadayı, gazetemize açıklama yaparak, kapatma işlemi ile ilgili bilgi verdi. Genel Sekreter Kabadayı, OMTEL’in zarar ettiği gerekçesiyle kapatıldığını, öğrenci yurduna çevrileceğini açıkladı. OMTEL’in OMÜ Vakfı tarafından işletildiğini belirten Kabadayı, “OMTEL sürekli zarar ediyordu. Bu nedenle kapatılma kararı aldı. İşçilerin de doğal olarak iş akitleri sonlandırıldı “dedi.

OMTEL’in kapanmaması için iki yıldır mücadele verdiklerini anlatan Genel Sekreter Kabadayı, “Şöyle bir gerçek var. OMTEL’de 23 kişi çalışıyor doğrudur, ancak yüksek maaşla çalışan personel bunlar. Asgari ücretin çok üstünde maaş alan insanlar. İşçi arkadaşlara buranın zarar ettiği söylendi. 2 yıldır sürdürülen mücadelede onlara ‘Gelin burayı kurtaralım’ dendi. Onlar haklarından feragat etmediler. İşin içine sendika da girdi. Zarar ettiği gerekçesiyle son aşamada kapanma kararı alındı. Burası öğrenci yurdu olarak değerlendirilecek. OMÜ Vakfı öğrenciler adına böyle bir karar aldı. İşçilerin tazminatlarımızı verin, üniversitede işe devam edelim şeklinde teklifi de var. Görüşülüyor “dedi.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin