Samsun Klas Haber

OKE Kurdu

OKE Kurdu
02 Eylül 2020 - 5:32

OKE Çiftçi Akademisi Kurdu

Samsun’un Çarşamba ilçesine yenilebilir enerji yatırımı olarak Biyokütle Enerji Santrali kuran OKE, tarımda verimi artırmak için Çiftçi Akademisi kurdu. Akademi, çiftçileri iyi tarım uygulamaları konusunda bilgilendirecek, üretimlerinden daha nasıl fazla kazanım elde edeceklerinin yolunu gösterecek.

Samsun’un Çarşamba İlçesi Eğerceli bölgesinde faaliyete geçecek olan Biyokütle Enerji Santrali, Danıştay 6. Dairesi’nin ve ardından Bölge İdare Mahkemesi’nin verdiği, ‘imar ve çevre açısından sorun yoktur’ kararları sonrası çalışmalarına hız verdi. Yenilebilir kaynaklardan enerji üretimi yapacak olan biyokütle santrali, hem istihdam hem de çiftçiye katkı vermeyi planlıyor. Biyokütle Santral yatırımını yapan Oltan Köleoğlu Enerji (OKE) bünyesinde çiftçilere yönelik faaliyet gösterecek, Çiftçi Akademisi de kurdu.

 

Enerji üretiminin yanı sıra kırsal kesiminde ekonomik kalkınmasına doğrudan ek gelir ile üreticilere kazançlar sağlayan OKE, Çorum Mecitözü ve Afyonkarahisar Çay’daki yatırımlarında 50 bin çiftçiye doğrudan ek gelir, satın alınan ve alınacak olan tarım-orman ürünü atıkları ile bölgelere yaklaşık 250 Milyon TL doğrudan gelir desteği sağlandığına işaret ederek, Samsun’da aynı kazanımları sağlayacaklarına dikkati çekti.

İŞÇİ ALIMLARI BAŞLADI 

OKE’den yapılan açıklamada, “Özellikle pandemi sürecinin henüz bitmediğini göz önüne aldığımızda ve işsizlik konusu ülkemiz için ne kadar önem arz ediyor.  Herkesin bu süreçte çaba göstermesi gerekiyor.  OKE olarak Çarşamba ve civar köylerdeki işsiz insanlarımızı işgücümüze katmak için personel alımlarımıza da başladık. Ayrıca ‘topraktan kazandığımızı yine toprağa kazandırma’ felsefesiyle çıktığımız bu yolda tarıma ve çiftçiye maksimum fayda sağlayacak politikalarımızı da oluşturmaya devam ediyoruz ”denildi.

ÇİFTÇİ AKADEMİSİ 
VERİMİ ARTTIRACAK

OKE bünyesinde Çiftçi Akademisi kuruduğu belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:
“Çiftçi Akademisi ile başta Çarşamba halkı olmak üzere yöredeki çiftçilerimize ve çiftçi adaylarımıza tarım alanında yeni istihdam ve iş alanları açmayı hedefledik.  Çiftçilerimizin bilinçli tarım ile yatırım ve üretim yapmasını, teknik ve finansal bilgi düzeyini daha da arttırmalarını, tecrübelerini arttırarak daha da eğitimli ve bilinçli olmalarını hedefledik.  Dünyada geleceğin yatırımı olan tarımda söz sahibi olacak yeni kuşakları bugünden kazanmaya odaklandık. Çiftçi Akademisi’nde;  üreticilerimizin daha fazla verim alabilmeleri için yapmaları gereken yöntemlerin neler olduğu ele alınacak. Özellikle seracılık faaliyetleri ile uğraşanların mahsullerindeki verimi nasıl artırabilecekleri, doğru ve iyi tarım uygulamalarının, etkili ilaçlama ile sulama yöntemlerinin nasıl uygulanması gerektiği gibi konular işin erbabı mühendislerimiz tarafından kendileri ile paylaşılacak.”

İYİ VE DOĞRU TARIM

Açıklamada çiftçiliğin vazgeçilmez bir parçası olan tarımda girişimcilik,  finans yönetimi ve sürdürülebilirlik konularında akademik eğitimin uygulamalı olarak verileceği kaydedilerek,“Bu eğitimler ile çiftçimizin daha güçlü, daha üretken, daha verimli hale gelmesine katkıda bulunmak ise en büyük arzumuzdur. Dolayısıyla bu bölge için bir şans olarak gördüğümüz Çiftçi Akademisine çiftçi olsun olmasın istekli herkesi bekliyoruz. Çünkü son dönemde büyük bir hızla yaşadığımız dünyadaki değişimde meselenin tarım yapmak değil, iyi tarım ve doğru tarımı bilinçli olarak sağlamak olduğu kanıtlanmıştır. Üzerine basarak bir kez daha yineliyoruz ki; topraktan kazandığını yine bu ülkenin topraklarına yatırmayı ilke edinen Çevre Dostu, Çiftçi Dostu OKE, herkes için fayda sağlayacak ekonomik avantajları kullanmaya devam edecektir. Tarımı bitirecekler iddiaların aksine, bizim de tarımın bereketine verimine ihtiyacımız vardır. Bizim varlık sebebimiz tarımdır. Çünkü, yakıtımız tarımsal ürünlerin atıklarıdır. Çarşamba Ovası’nın bereketine, verim çeşitliliğine nasıl bir katkıda bulunmamız gerekiyorsa, bunun için elimizden geleni fazlası yapacağız.”

 

OKE, ülkemizin enerji açığının kapatılmasında yerli, yenilenebilir ve temiz enerji üretimi için model projeler ortaya konulduğu belirtilerek,  temiz enerji ile yıllık 413 bin MWh elektrik üretilerek yaklaşık 200 bin hanenin elektrik tüketiminin karşılanacağını sözlerine ekledi

Biyokütle Santral yatırımını yapan Oltan Köleoğlu Enerji (OKE) bünyesinde çiftçilere yönelik faaliyet gösterecek, Çiftçi Akademisi de kurdu. Akademi, çiftçileri iyi tarım uygulamaları konusunda bilgilendirecek, üretimlerinden daha nasıl fazla kazanım elde edeceklerinin yolunu gösterecek.

OKE, Çorum Mecitözü ve Afyonkarahisar Çay’daki yatırımlarında 50 bin çiftçiye doğrudan ek gelir, satın alınan ve alınacak olan tarım-orman ürünü atıkları ile bölgelere yaklaşık 250 Milyon TL doğrudan gelir desteği sağlandığına işaret ederek, Samsun’da aynı kazanımları sağlayacaklarına dikkati çekti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin