Samsun Klas Haber

Samsun’da Kentsel Dönüşüm Başladı

Samsun’da Kentsel Dönüşüm Başladı
09 Haziran 2020 - 5:40

Samsun’da kentsel dönüşümün Canik’ten başladı

Samsun’da Canik Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi imzalandı.  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Gelecek yılın sonuna kadar bu proje tamamlanmış olacak. Amacımız gelecek nesillere problemsiz bir şehir bırakmak’’ dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Demir ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Canik Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi’nin imzalandığı kaydedildi.

698 KONUT İNŞA EDİLECEK

Yaşam alanları, spor, eğitim ve kültür merkezleri, camisi ve otoparklarıyla Samsun’a değer katacak olan projenin 77 dönümlük alanda inşa edileceğini söyleyen Başkan Demir, “Yeni Mahalle’deki projemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz, Canik Belediyemiz ile beraber Genel Başkan Yardımcımız ve milletvekillerimizin de desteğini alarak başlıyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sorumluluğunda hayat bulacak proje ile 676 adet konut, 22 adet ticari olmak üzere toplam 698 adet konut yapılacak. Yeni Mahalle; Soğuksu ve Gaziosman Paşa mahallelerindeki dönüşümü sağlayacak rezerv alanını 2021 yılının sonuna tamamlamayı hedefliyoruz. Enfes bir mahalle ile birlikte Şehr-i Bahçe Konutları’nı Samsun’a kazandırmış olacağız. Bugünkü Canik ile 5 yıl sonraki Canik arasında büyük bir fark olacak. Burada yepyeni bir şehir inşa edeceğiz. Kenti yeni bir vizyonla ele alarak şehircilik alanında örnek oluşturacak Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi, bölgede büyük bir dönüşüme yol açacak. Gelecek nesillere böylece bu ve benzer projelerimizle problemsiz bir şehir kazandıracağız” diye konuştu.

İLKADIM YENİDEN PLANLANIYOR

İlkadım İlçesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi’ndeki ‘Kentsel Dönüşüm’ projelerimiz TOKİ’ye teslim edildi. Ağustos ayı içerisinde ihalesi yapılacak. 160 dönüm alan içerisinde 1404 konut ve 40 adet işyeri inşa edilecek. Bu projeleri bitirdiğimizde Samsun’un tamamına doğru kentsel dönüşümü yaygınlaştıracağız. Hastanebaşı, Kökçüoğlu, Zeytinlik, Anadolu, Fatih, Kadıköy mahallelerimizde görüşmeler yaparak oradaki vatandaşlarımızı inşa ettiğimiz konutlara taşıyacağız ve boşalan mahallerimizde dönüştürülmesi gereken alanları yeniden yatay mimariye uygun şekilde inşa ederek Samsun’a kazandıracağız. 2022 yılının sonuna doğru İlkadım ilçemizdeki projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. İlkadım ile ilgili ayrıca Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin olduğu yere kadın ve çocuklarımızı içerisine alan bir sosyal yaşam alanı ve eski havaalanının olduğu bölgede bir kamu kampüsü için talebimiz var. Onu da bu sene gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sadece Canik’te değil İlkadım’da da büyük bir dönüşüme imza atmış olacağız” dedi.

ÇOK EMEK HARCADIK

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ise, “Bu proje ilçemiz için çok önemliydi. Bir yıl boyunca ciddi emekler harcandı. Milletimize mahcup olmadık. Seçim çalışmalarında verdiğimiz sözlerin meyvelerini görmüş olmak bizleri memnun ediyor. Sorunlarımızın başında Canik’te kentsel dönüşüm vardı. İmar ve altyapı vardı. Kentsel dönüşüm başladı. Canik’imizi inşallah hak ettiği yere taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin