Samsun Klas Haber

Tren Seferleri Samsun- Sivas arasında başladı

Tren Seferleri Samsun- Sivas arasında başladı
29 Nisan 2020 - 4:21

Samsun-Sivas tren seferleri başladı

Samsun-Sivas demir yolu hattında ilk yük treni seferi yapıldı.

2015 yılının Eylül ayında tren trafiğine kapatılan Samsun-Sivas (Kalın) demir yolu hattında modernizasyon çalışmaları tamamlandı. 378 kilometre mesafede olan Samsun-Sivas arasında istasyon yolları dâhil toplam 420 kilometrelik bir modernizasyon çalışması yürütüldü. Yaklaşık 90 yıllık hattın alt yapısı ve üst yapısı yenilenerek, sinyalizasyon sistemi de devreye alındı.

 

İLK YÜK TRENİ SAMSUN’A ULAŞTI

Demir yolu hattında bir süredir deneme sürüşleri yapılıyordu. Dün gece saatlerinde ilk yük treni Sivas’tan yola çıkarak Samsun’a ulaştı. 1 hafta daha denemelerin süreceği, bir problem görülmediği takdirde düzenli yük treni seferlerinin devam edeceği öğrenildi.

Samsun-Sivas demiryolu hattının modernizasyon çalışmaları tamamlanarak 88 yıl sonra AB standartlarında yenilendi. Hat hem yük hem de yolcu taşımacılığının yanısıra ulaşım, ticaret ve istihdam alanlarında Samsun’a önemli katkı sağlayacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin