Samsun Klas Haber

Vali Kaymak Santrala sahip çıktı!

Vali Kaymak Santrala sahip çıktı!
11 Ekim 2019 - 6:12

ZARARLI DEĞİL!…

Samsun Valisi Osman Kaymak, Çarşamba’da kurulacak olan Biyokütle Enerji Santrali için yeniden bir rapor hazırlanmasını istediklerini belirterek, “Kurulacak olan santralin zararlı olduğuna inanmıyorum. Gelen raporlar aksini söylerse, izinleri iptal ederiz”

Samsun Valisi Osman Kaymak, , Çarşamba’da kurulması planlan Biyokütle Enerji Santrali hakkında açıklama yaptı. Vali Kaymak, santral ile ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile görüştüklerini ve çevreye zararlı olup olmadığa dair yeniden rapor hazırlattıklarını belirterek,  gerekirse izinleri iptal

BUNLAR TAMAMEN UYDURMA

6 ay önce çevreci kurumların da desteği ile tesisin yapılmasına izin verdiklerini kaydeden Vali Kaymak, “Buranın müracaatları bize 6 ay önce geldi. İçinde çevreci kurumların bulunduğu Tarım Müdürlüğü’nde toprak koruma kurulu ile görüştüğümüzde santralin zararsız olduğuna dair oy birliği ile bir karar çıktı. Hatta TEMA Vakfı’na ‘Neden itiraz etmiyorsunuz?’ Dediğimde, bu santralin çok faydalı olduğunu söylediler. Burada kesinlikle fosil atık dediğimiz kömür, lastik gibi şeyler yakılmayacak. Bunlar tamamen uydurma şeyler” diye konuştu.

YENİ RAPORLARI BEKLİYORUZ

Çarşamba Ovası’nı herkesten çok düşündüklerini kaydeden Vali Kaymak, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile oturup tekrar bu konuyu konuştuk. Biz buranın zararlı olmadığına inanıyoruz fakat dedik ki belki eksik bir şey vardır. Bu nedenle Çevre Bakanlığı’ndan ikinci bir heyet istedik. Heyet, geçen hafta geldi. Çarşamba’da yerinde inceleme yaptılar, Çevre Müdürlüğü’ndeki dosyayı incelediler. Şimdi onların raporlarını bekliyoruz. Hatta Rektör hocayla da görüşerek, üniversiteden de hocaların burası için tekrar rapor hazırlamasını istedik.  Eğer onlar burada zararlı bir şeyler var derlerse, izinleri iptal ederiz. Santrali kurdurtmayız. Bu işin zararlı olduğuna inanırsak hemen döneriz” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin