Samsun Klas Haber

İlkadım Belediyesi Çevre Timi Görevde!

İlkadım Belediyesi Çevre Timi Görevde!
24 Eylül 2020 - 4:44

İlkadım’da çevre timi çevreyi kirletenlerin peşine – samsun haber

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” En güzel temizliğin kirletmemek olduğunu ve çevre temizliği için harcanan para yükünün ilçenin gelişimi ve güzelleştirilmesi adına başka alanlarda kullanılmasının önemli olduğunu söyledi.

İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin koordineli olarak yürüteceği çalışma ile oluşturulan” Çevre Timi” şehir merkezinde bulunan köprü, üst geçitlere ve sokak köşelerine zamansız çöp bırakan vatandaşlara cezai işlem uygulayacak. İlkadım Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşlerinin ortaklaşa olarak hareket edeceği “Daha temiz bir ilkadım” sloganıyla  2 li ekip halinde 10 gruptan oluşan toplamda 20 kişini görev aldığı çevre timi  ilçe genelinde gelişi güzel sokaklara çöp bırakılan yerleri dolaşarak zamansız çöp çıkaranları tespit edip gerekli müdahaleyi yapacak. Şehir içi çevre temizlik için zabıta ekiplerinden oluşan çevre timi zamansız çöp atma, geri dönüştürülebilir atıkların toplama alanına atılmaması ve çevre kirliliğinin oluşturulmaması gibi kuralların uygulanması konusunda vatandaş ve işletme sahiplerini uyaracak kurallara uymayan işletme ve vatandaşlara ise 5326 sayılı Kabahatler Kanununa aykırılıktan cezai işlem uygulayacak.

“Geri dönüşebilen materyaller takipte”

Temizlik işleri saha kontrol ekipleri ile koordineli olarak çalışan çevre timi  ilk uygulamasını ilçe sınırları içerisinde öncelikli olarak kullanımın daha yoğun olduğu ana caddelerde çevre temizliği ve ekonomiye büyük kazancı olan geri dönüşüm malzemelerin yerüstü çöp konteynerlerine bırakan büyük marketler oldu. Uygunsuz bırakılan karton kutuların üzerlerindeki bilgileri takip ederek işletme sahiplerine ulaşan ekipler geri dönüştürülebilen Ambalaj, Kağıt, Karton gibi materyallerin toplama alanlarına bırakılması konusunda uyarılarda bulundu