Samsun Klas Haber

Suya İndirim Yok!

Suya İndirim Yok!
24 Kasım 2020 - 7:22

Samsun’da su fiyatlarında indirim talebi reddedildi

Samsun Büyükşehir SASKİ Genel Kurulunca CHP Grubunun SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan 2020 yılı su ve atık su tarifesinde yer alan mesken suyu birinci grup birin fiyatında tefe – tüfe uygulamasının kaldırılması ve aynı grup su fiyatının revize edilmesi önergesi oy çokluğuyla reddedildi.

SASKİ Genel Kurulu’nda su fiyatlarında indirim talebi reddedildi

SASKİ Genel Kurulu’nda CHP Grubu’nun sunduğu, su fiyatlarında TEFE – TÜFE uygulamasının kaldırılması ve indirim yapılması önergesi, oy çokluğuyla reddedildi.

 

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN RET 

Samsun Büyükşehir SASKİ Genel Kurulu’nda CHP Grubu’nun, SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan 2020 yılı su ve atık su tarifesinde yer alan mesken suyu 1. grup birim fiyatında TEFE – TÜFE uygulamasının kaldırılması ve aynı grup su fiyatının, revize edilmesi önergesi AK Parti ve MHP’nin ret vermesi nedeniyle oy çokluğuyla reddedildi.

SAMSUN 9’UNCU SIRADA 

Türkiye’de büyükşehir belediyeleri arasında en pahalı suyu kullanan 9. şehrin Samsun olduğunu ifade eden CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, “Vatandaşları ve esnafı özellikle pandemi döneminde rahatlatmak için tefe tüfe oranlarının kadırılmasını, su fiyatlarına indirim yapılmasını ve borçlarının da ötelenmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

KİMSEYİ SUSUZ BIRAKMIYORUZ

CHP Grubu’nun verdiği önergeye katılmadıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Bu konu çok konuşuldu. Bizim daha önce aldığımız karar bir zam kararı değildi. Seçimlerden önce alınan indirim kararını kaldırdık. Su kullanıp da gerçekten ödeme durumları olmayanları ,yapılan çalışmalar neticesinde tespit ediyoruz. Suyu giderleri, belediyemiz tarafından karşılanarak, vatandaşın mağduriyetini gideriyoruz. Yani su faturasını ödeyemediği için kimseyi susuz bırakmıyoruz” dedi.

kAYNAK Emre ÖNCEL-Mustafa İNAN Samsun Gazetesi