Samsun Klas Haber

Gazetecilerle Bir Araya Geldi.

Başkan Necattin Demirtaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilerle bir araya geldi.

Gazetecilerle Bir Araya Geldi.
11 Ocak 2022 - 5:09

Başkan Demirtaş’tan önemli açıklamalar

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilerle bir araya geldi. Demirtaş, eski Gazi Belediyesi binasından hibe edilmek istenen makam aracına kadar bir çok konuya açıklık getirdi.

 

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilerle bir araya geldi. Demirtaş, eski Gazi Belediyesi binasından hibe edilmek istenen makam aracına kadar bir çok konuya açıklık getirdi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın mensupları ile Ihlamur Kafe’de buluştu.
Samsun’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile çalışanlarının katıldığı buluşmada İlkadım Belediyesi Başkanı Demirtaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken, Samsun’da görev yapan gazetecilerin zor şartlar altında kamunun haber alması adına fedakarca çalıştıklarını söyledi. Başkan Demirtaş, 31 Mart seçim sürecinden bu yana yaptıkları hizmetler ve yeni dönemde hayata geçirecekleri projelerle ilgili de bilgi verdi.

LÜKS MAKAM AMACI KONUSU
Konuşmasında temizlik işleri ihalesini alan firmanın lüks araç hibesi konusuna değinen Başkan Demirtaş, grup başkan vekilleriyle yaptığı toplantıda itiraz gelmediğini, mecliste gelince farklı bir karar çıktığını belirterek, “O gün itiraz etmeyenler mecliste karar değiştirdi” dedi.
Belediye çalışmalarını ve projeleri anlatan Başkan Demirtaş, konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlkadım Belediye Meclisi’nde temizlik işleri ihalesini alan firmanın belediyeye 2021 model Mercedes E-200 model lüks aracı hibe teklifi maddesine, AK Parti, CHP ve MHP’li 24 meclis üyesinin oyuyla ret kararı çıkmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan demirtaş, “Beni uyarsalardı ‘boşver makam aracını kamyon alalım’ deselerdi, öyle yapardık. Biz de o zaman ‘Kamyon istiyoruz’ derdik. Konu gündeme gelince bütün grup başkanlarıyla toplandığımızda kimse karşı çıkmadı. Konu meclise gelince sorun oldu. Bu konuyu grup başkanvekilleriyle tekrar görüşeceğiz. Yapacağımız görüşmem neticesinde otomobilin yerine farklı bir araç alımı istenirse onu yapacağız. O da olmazsa aracı satıp belediyenin bütçesine aktaracağız” dedi.

ESKİ GAZİ BELEDİYE BİNASI
Eski Gazi Belediyesi binasının durumu ile ilgili de konuşan Başkan Demirtaş,benzin istasyonu sürecinin iptal olduğunu belirterek, “Gazi binasında etüt çalışması yaptırıyoruz. Sonuca göre ya toparlayacağız ya da yıkmak durumunda kalacağız. Gazi hizmet binası ile ilgili genel görüş sakat olduğuna dair. Sağlım raporu çıkarsa toparlayacağız, değilse yıkacağız”Orada benzin istasyonu yapmak istedik. Bunun 5 binlik planı da meclisten geçti. Ancak Büyükşehir Belediyesi tapuyu istedi. Biz protokol yapalım istedik. Sonuçta iptal edildi” diye konuştu.

UNKAPANI KÜLTÜR MERKEZİ
Unkapanı Mahallesi’nde inşaatı yarım kalan Kültür Merkezi binası ile ilgili de bilgi veren Demirtaş, “Unkapanı Kültür merkezi’nin ihalesi bu sene yapılacak. 7,5 milyon lira kredi tahsis edildi. Buranın toparlanabilmesi için 25 milyon liraya ihtiyaç vardı. Şimdiki değerlerle kaça çıkar bilemiyorum. Orada binanın dışını toparlayacağız, asansör ve için imkanlar dahilinde yapmayı planlıyoruz. Bizim orayı yurt yapma arzumuz var. çünkü Samsun’da yurt ihtiyacı var. İki tane dükkan ve cami var. Dükkanları belki satarız” şeklinde konuştu.

ÇAKIR’DAN TEŞEKKÜR
19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır da, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla biraraya gelen İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş’a teşekkür etti. Başkan Demirtaş, buluşma sonrası gazetecilerle hatıra fotoğrafı çekindi