Samsun Klas Haber

Adli Tıp’ın temeli atıldı!

Samsun’da yıllardır eksikliği hissedilen Adli Tıp Kurumu’nun temeli,  nihayet atıldı.Temel Atma Törenine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’da katıldı

Adli Tıp’ın temeli atıldı!
28 Aralık 2023 - 19:40

Samsun Adli Tıp Kurumu’nun temeli atıldı!

Samsun’da yıllardır eksikliği hissedilen Adli Tıp Kurumu’nun temeli,  nihayet atıldı.Temel Atma Törenine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’da katıldı

Samsun’da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve protokolün katılımıyla temeli atılan, 500 günden daha az sürede tamamlanması öngörülen Adli Tıp Kurumu’nun hizmete girmesiyle, yıllardır eksikliği gündeme gelen sorun daha çözülmüş olacak.

 

SAMSUN ADLİ TIP KURUMU NEREYE YAPILACAK? 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş’un, Ticaret Bakanı olarak AK Parti’den Samsun Milletvekili adayı olduğu dönemde, vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine gündeme getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinden sonra yatırım programına alınan, İlkadım İlçesi Kuşçulu Mahallesi’nde 10 dönüm alan üzerine inşa edilecek Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’nın temel atma töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi.

TÖRENE YOĞUN KATILIM

Törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı ve Ersan Aksu, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Adli Tıp Kurumu Başkanı Hızır Aslıyüksek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Baro Başkanı Pınar Gürsel Yıldıran, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, protokol üyeleri, adliye personeli ve davetliler katıldı.

MEHMET MUŞ: “SAMSUN İÇİN BİR FIRSAT”

Törende Dr. Mehmet Muş’un Samsun’a kazandırılmak istenen adalet yatırımlarıyla ilgili sarf ettiği çabadan bahseden Bakan Tunç, “Samsun özellikle AK Parti iktidarlarında çok önemli mesafeler aldı. Samsun, Karadeniz’in en büyük şehri. Her alanda Samsun, liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Önceki dönem milletvekillerimiz, şimdiki milletvekillerimiz, Ticaret Bakanlığı dönemi ve sonrasında Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş da bölgeye çok güzel hizmetler veriyor. Mehmet Muş’la Meclis’te birlikte çalışmıştık. O dönemdeki çalışkanlığıyla şimdi Samsun milletvekili olarak, Meclis’te Plan Bütçe Komisyonu Başkanı olması hasebiyle de Samsun’un şanslı olduğunu söylemek mümkün. Kabine açıklanır açıklanmaz Mehmet Muş aradı ve yatırımlarla ilgili görüşmemiz gerektiğini söyledi ve hepsini masaya yatırdık. ‘Hayırlı olsun’ ziyaretleri için bekleyenler varken, yatırımların arsa problemlerini çözmek için birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na götürmüştü. Kendisi Samsun için bir fırsat” dedi.

“ADALET YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR”

Samsun’daki adalet yatırımlarından da bahseden Bakan Tunç, şunları söyledi: “Bugün temelini attığımız binamız, 10 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde 13 bin 600 metrekare kullanım alanına sahip olacak. İnşallah 1,5 yıl içerisinde inşaatı tamamlanarak hizmete açacağız. Samsun’da 21 yılda adalet alanında önemli hizmetlere imza attık. 70 bin 708 metre kapalı alana sahip Samsun mevcut adalet binamızı 2013 yılında tamamlamıştık. Çarşamba adalet binamızı 2007’de, Havza adalet binamızı 2009’da, Terme adalet binamızı 2012’de tamamlayarak hizmete açmıştık. Samsun Bölgeyi İdare Mahkemesini de tarihi binayı restore ederek 2009’da adalet teşkilatının hizmetine sunmuştuk. 16 Ocak 2024 tarihinde ‘Adalet Kampüsü’müzün proje ihalesini gerçekleştireceğiz. İnşallah içerisinde Samsun İstinat Mahkememiz, Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemeleri, Vergi Mahkemeleri hizmet verecek. 41 bin 245 metre kare kapalı alana sahip olacak. Atakum ilçemizdeki yeni adalet kampüsümüzün şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bafra Adalet Binası ve Çarşamba Adalet Ek Hizmet Binası işini de 2024 yılı yatırım programına teklif ettik, inşallah onun da proje çalışmalarına başladık. Önümüzdeki ay Vezirköprü Adli Tıp Şube Müdürlüğü hizmete başlayacak. Adli Tıp uzmanımızın ataması gerçekleştirildi. Adli Tıp Grup Başkanlığımız, 16 Ocak’ta proje ihalesini gerçekleştireceğimiz Adalet Kampüsünün bölgemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Haber Foto: Samsun Gazetesi