Samsun Klas Haber

Amatöre Demir’den Destek

Amatöre Demir’den Destek
07 Haziran 2022 - 3:43

Samsun’da amatör balıkçılığa büyük destek

Samsun’da amatör balıkçılığı geliştirmek amacıyla alt ve üst yapı yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Batıpark Balıkçı Barınağı’nı modern bir tesise dönüştürüyor. Yıkılan derme çatma barakalar yerine estetik mimarili 171 adet kulübe yapan belediye, inşaat çalışmalarının büyük kısmını tamamladı. Batı Park Olta Balıkçıları ve Su Sporları Derneği Başkanı Kadir Tezcanlı, “1985 yılından beri buradayım. Buradaki değişimi hayal bile edemezdim. Suyumuz geldi. Bay, bayan ve engelli tuvaletleri yapıldı. Görüntü kirliliğinden kurtulduk” dedi.

 

Karadeniz Bölgesi’nin en uzun sahiline sahip Samsun’da amatör balıkçıların buluşma noktası Batıpark Balıkçı Barınağı’nda çalışmalar sürüyor. Batıpark Olta Balıkçıları ve Su Sporları Derneği iş birliği ile uzun yıllardır yaşanan su ve tuvalet problemini çözen Samsun Büyükşehir Belediyesi, balıkçıların kendi imkanlarıyla yapıp görüntü kirliliğine neden olan tüm sundurmaları kaldırdı.
Boşaltılarak genişletilen alanın olta balıkçıları için modern yaşam alanına dönüştürülmesi için Büyükşehir Belediyesi, sahile uygun estetikte 171 beton kulübe tasarladı. İnşaat çalışmalarında büyük mesafe kat eden belediye, 10 metrekare büyüklüğündeki kulübelerin ince sıva işlemini gerçekleştiriyor. Teknelerini balık sezonuna hazırlayan olta balıkçıları, inşaat çalışmalarında da belediye ekiplerine yardım ediyor.

 

TÖRENLE HİZMETE ALINACAK
Boyandıktan sonra güvenlik amaçlı kameralar yerleştirecek olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, tesise giriş çıkışları da kontrol altında tutacak. Ayrıca barınağa yakın noktada vatandaşlar için küçük bir balıkçı lokantası inşa edecek. Sahiplerine 2 ay sonra teslim edilecek amatör balıkçı barınağı, düzenlenecek törenle hizmete girecek.

HAYAL BİLE EDEMEDİĞİMİZ HİZMET GELDİ
Barınaklarında yapılan modernizasyon çalışmalarını hayranlıkla izlediklerini dile getiren Batı Park Olta Balıkçıları ve Su Sporları Derneği Başkanı Kadir Tezcanlı, “1985 yılından beri buradayım. Buradaki değişimi hayal bile edemezdim. Suyumuz geldi. Bay, bayan ve engelli tuvaletleri yapıldı. Görüntü kirliliğinden kurtulduk. Samsun için gurur duyuyorum. Burada yeni düzen kuruluyor” diyerek, “Belediyemizle ortak tüzük hazırlayıp üyelerimize imzalattık. Alkol kullananlar ve taşkınlık yapanları barındırmayacağız. Barınağımız, herkesin gelip balık yiyebileceği nezih bir ortam haline geliyor. Şu an Türkiye sahillerindeki arkadaşlarımız ve dostlarımız, yapılan çalışmaları konuşuyor. Bu, Samsun ve belediyemiz için artı bir puandır. Desteklerinden ve yatırımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e minnettarız” dedi.

Samsun’da amatör olta balıkçılığını geliştirip yaygınlaştırmaya devam edeceklerinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yoğun talebi karşılamak için de yatırımları sürdüreceklerini kaydetti. Batıpark Balıkçı Barınağı’nın halka açık modern bir tesis haline getirmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Demir, “Batı Park sahilimiz, şehrimizin en güzel lokasyonlarından biridir. Oraya büyük önem veriyoruz. Batıpark’ta konuşlanmış olan amatör olta balıkçılarımızın hem yaşam koşullarını iyileştirmek şehrimizin tanıtımına katkı vermek amacıyla orada temiz ve estetik bir düzen kurmamız gerekiyordu. Derneğimizle iş birliği yaparak çalışmalara başladık. Görüntü kirliliğine neden olan tüm sundurma tipi barakaları yıktık. Her bir balıkçımız için tek tip beton barınaklar yapıyoruz. Orada küçük bir balıkçı lokantası da planlıyoruz. Halkımız istediği zaman gidip taze balık yiyebilecek. İnşaatlar kısa zamanda tamamlanınca hizmete açacağız. Balıkçılarımıza ve şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.