Samsun Klas Haber

ARTVİNLİLERDEN AFRİN’E VE ŞEHİTLERE DUA

ARTVİNLİLERDEN AFRİN’E VE ŞEHİTLERE DUA
11 Mart 2018 - 13:32

 

ARTVİN’İN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜNDE AFRİN’E VE ŞEHİTLERE DUA

Bizim Artvin Derneği, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünde, Afrin’de terörle mücadele eden güvenlik güçleri ve tüm şehitler için dua gecesi düzenledi.

Bizim Artvin Derneği Başkanı Levent Ertürk ve yönetim kurulu, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla Samsun Valisi Osman Kaymak’ın katıldığı bir gece düzenledi. Afrin’de terörle mücadele eden güvenlik güçleri ve tüm şehitler için dua gecesine Samsun’da yaşayan Artvinliler yoğun ilgi gösterdi.

Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde düzenlenen gecenin açılış konuşmasını yapan Bizim Artvin Derneği Başkanı Levent Ertürk, ”Bugün burada Artvin ilimizin kurtuluşu ve geçmişten günümüze bu vatan toprakları için kan döken bütün şehit ve gazilerimizi dualarla yadetmek için toplandık. Tarihte, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu ve milli iradeye olan inancı sayesinde büyük kahramanlık hikayelerine imza attık atmaya devam ediyoruz. Bu şanlı hikayelerden bir tanesi de 7 Mart 1921 yılında Artvin ilimizde gerçekleşmiştir. O günden sonra zafer bizim olmuş, İngilizlerin ve sınırları belirleme yetkisini kendinde gören Amerika’nın bu topraklar üzerinde kurmak istediği Emeni Devleti hayali sona ermiştir. Sonraki yıllarda bu tarih sevinçle ve dualarla kutlanmıştır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır! Toprak uğrunda ölen varsa eğer vatandır. Bu uğurda şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimize bizim insanımızın verdiği değer çok önemlidir. Bu ülkede canını veren şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Halim selimdir bizim insanımız. Yürekler boyun büker türkülerimize. Paylaşırız bir dilim ekmeği ama basmasınlar damarımıza, dönmesin gözümüz. İşte o zaman benzersiz destanlar yazarız. Tarihin her bölümünde Asya’da, Avrupa’da Anadolu’da, Çanakkale’de, 19 Mayıs’ta, 15 Temmuz’da, 7 Mart’ta Artvin’de şimdi ise Afrin’de. Ulu önder Atatük’ün ve kahraman ecdadımızın bize emanet ettiği en değerli hazinemiz olan bu topraklara canımız pahasına da olsa sıkı sıkıya sarılacağımıza inanıyorum. Bütün Artvinli hemşehrilerimin kurtuluş günün kutluyorum. Aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum” diye konuştu.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bir selamlama konuşması yaparken, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta ise anlamlı organizasyon nedeniyle Bizim Artvin Derneği Başkanı Levent Ertürk’e teşekkür etti. Usta, ”Artvin’in 97. kurtuluş yıldönümü nedeniyle bir aradayız. Allah bizlere tekrar kurtuluş mücadelesi yapmak zorunda bırakmasın. Bugün Türkiye benzer risklerle karşı karşıya. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Beraberlik içinde hareket ettiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yok. Terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum. Afrin’deki mücadele kesinlikle zaferle sonuçlanacaktır” diye konuştu.

Samsun Valisi Osman Kaymak ise Artvinlilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, ”Artvin’in kurtuluş mücadelesinde yer alan ecdadımızdan Allah razı olsun. Bizler onlara layık olmak durumundayız. Bunu çok çalışarak yapabiliriz. Türkiye’nin gücüne güç katmak zorundayız. Afrin’de yapılan mücadele çok önemli. Güvenlik güçlerimiz terör örgütü ile mücadele ediyor. Mehmetçiğimiz buradaki birlik ve beraberlik ile gücünü gösteriyor. Dualarımız onlarla. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Gazilerimize sağlık diliyorum. Allah ülkemize daha güzel günler göstersin” dedi.

Konuşmaların ardından imam hatip lisesi öğrencileri ilahi ve şiirler okurken, Türkiye Kuran okuma 1. hafız Mustafa Özyılmaz Kuran-ı Kerim okudu.

Dua gecesine Samsun Valisi Osman Kaymak’ın yanı sıra MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İl Başkan Vekili İsmail Hut, MHP İl Başkanı Taner Tekin, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve Artvinliler katıldı.