Samsun Klas Haber

ASGD Genel Merkezi’nden Gazeteci Öztürk’e yapılan saldırıya kınama

ASGD Genel Merkezi’nden Gazeteci Öztürk’e yapılan saldırıya kınama
19 Ocak 2018 - 10:35

Hakkında haber yaptığı kişi tarafından Samsun DSİ 71. Şube’de bir çalışanın fiili saldırısına uğrayan Gazeteci Oktay Öztürk’e yapılan saldırı, ASGD Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından kınandı.
ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan tarafından yapılan açıklama aynen şöyle:
“Genel Başkan Yardımcılarımızdan ASGD Samsun Şube Başkanımız ve Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Gazeteci Oktay Öztürk’ün,
Devlet Su İşleri 7’inci Bölge Müdürlüğünde bir personel tarafından yapılan saldırıya uğrayarak darp edilmesini üzülerek öğrendik. Meslektaşımız Öztürk’e yapılan bu çirkin saldırı, aynı zamanda halkın haber alma hakkına yapılmıştır. Bir kamu görevi olan gazeteciliğe uzun yıllar emek veren ve sadece doğruların peşinde olan Oktay Öztürk’e yapılan saldırı, bütün meslektaşlarımıza yapılmış demektir. Ülkemizde çok zor koşullarda görev yapan basın mensupları ne yazık ki bu türden açık tehdit, saldırı ve darp tehlikelerini sıkça yaşamaktadırlar. Bu olay nedeniyle ASGD adına bir kez daha belirtmek isteriz ki; yayın yoluyla mağduriyet yaşadıklarına inananlar, haklarını asla kaba kuvvet değil, yargı yoluyla aramalıdırlar. Yasalarımızda da zaten yayın yoluyla oluşan mağduriyetleri gidermek amacıyla getirilen çok sayıda düzenleme mevcuttur. Bu anlamda; kamu adına görev yapan gazetecilerin, bu tür kabul edilemez saldırılara karşı korunup kollanması devletimizin yetkili organlarının sorumluluğundadır. Dolayısıyla Meslektaşımız Oktay Öztürk’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırgan için adaletin gereği neyse yerine getirilmesini talep ediyoruz.”