Samsun Klas Haber

ATAKUM’DA ÇÖZÜMÜN ADRESİ ‘TEK DURAK’

Atakum Belediyesi’nde ekim ayında hizmete giren Tek Durak Müdürlüğü’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

ATAKUM’DA ÇÖZÜMÜN ADRESİ ‘TEK DURAK’
08 Kasım 2022 - 6:22

ATAKUM’DA ÇÖZÜMÜN ADRESİ ‘TEK DURAK’

Atakum Belediyesi’nde ekim ayında hizmete giren Tek Durak Müdürlüğü’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Müdürlük çalışanları 7 Ekim – 3 Kasım 2022 tarihleri arasında 4 bin kişinin ihtiyaç ve taleplerini ilgili birimlere aktarılarak çözüme kavuşturdu.

Başkan Deveci öncülüğünde birçok önemli projenin hayata geçirildiği Atakum’da belediyeye bağlı müdürlükler çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ekim ayında kurulan Atakum Belediyesi Tek Durak Müdürlüğü’nde vatandaşların kamu hizmetlerine en kısa sürede ulaşması için yoğun mesai harcanıyor.  Atakum Belediyesi’nin 444 40 55 numaralı telefonunu arayan vatandaş, Tek Durak Müdürlüğü personelince karşılanıyor. İlgili birime yönlendirilen Atakumlular, talepleri doğrultusunda yapılan çalışmalar hakkında da SMS’le bilgilendiriliyor.

“1 AYDA 4 BİN KİŞİNİN TALEBİ KARŞILANDI”

Atakum Belediyesi Tek Durak Müdürü Görkem Çakır, 7/24 devam eden çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Tek Durak Müdürlüğü 17 Nisan 2022 Pazar günü Resmi Gazete’de yayımlanmış ve belediyemizin norm kadrosuna eklenmiştir. Müdürlüğümüz 7 Ekim 2022 tarihinde belediyemizin meclisinde onaylanıp etkin hale getirilmiştir Bu müdürlüğün amacı vatandaşımıza en hızlı ve etkin ulaşım kanallarını sunarak onların sorularını ve taleplerini cevapsız bırakmamaktır.7 Ekim- 3 Kasım 2022 tarihleri arasında belediyemizi arayan 4 bin kişinin ihtiyaç ve talepleri alınıp ilgili birimlere aktarılarak neticelendirilmesi sağlanmıştır.”

ATAKUM’DA VATANDAŞ MEMNUNİYETİ SAĞLAYAN HİZMET

Atakumluların kamu hizmetlerinden en verimli şekilde faydalanmaları için çalıştıklarını belirten Müdür Görkem Çakır “Vatandaşlarımızdan aldığımız taleplerin yüzde 80’ni olumlu şekilde kapatılırken yüzde 10’u ise işlem aşamasında devam etmektedir. Yüzde 5’lik geri kalan kısım ise 6360 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası Kanunu çerçevesinde büyükşehir belediyelerinin sorumluluğu alanına girdiğinden ilgili belediyeye havalesi yapılarak kapatılmıştır. Unutulmamalıdır ki en iyi ve en etkin hizmet gereksiz işlem adımlarını ortadan kaldıran vatandaşların kapı kapı dolaşmasının önüne geçerek en kısa yoldan sorunlarını çözen, işlemlerini sonuçlandıran kısaca vatandaşın konfor alanını genişleten ve vatandaş memnuniyetini sağlayan hizmettir. Bu müdürlüğümüzün kuruluş amacı da budur.” ifadelerini kullandı.