Samsun Klas Haber

Atakum’da Muhtarlar Toplandı

Atakum’da Muhtarlar Toplandı
23 Şubat 2018 - 10:42

Atakum Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen muhtarlar toplantısı Yalı Cafe’de Atakum İlçe Kaymakamı Namık Kemal Nazlı başkanlığında yapıldı. Toplantıya Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan ve Atakum ilçesindeki 56 mahalle muhtarı katıldı

SAMSUN OKUMA VAKTİ

Samsun Valiliği tarafından başlatılan Samsun İçin Okuma Vakti projesine dikkat çeken Atakum İlçe Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Atakum ilçesi mahalle ve köy muhtarlarına önce kendi evlerinden başlayarak her gece 20:00/20:20 saatleri arasında tüm hane halkı ile birlikte kitap okumalarını ve bu kampanyayı kahvehaneler dahil yaygınlaştırmalarını istedi. Bu çağda ilçemizde okuma-yazma bilmeyen vatandaş bulunmasının bizim ayıbımız olduğunu ve herkesin mahallelerinde tarama yaparak tüm okuma yazma bilmeyenleri kurslara yönlendirmelerini istedi.

OKUMA-YAZMA SEFERBERLİĞİ

Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever mahalle ve köy muhtarlarına Halk Eğitim Merkezinin kurs ve faaliyetlerini tanıttıktan sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliğine değinen Tanrısever, muhtarlara bu konuda büyük iş düştüğünü, mahallelerinde alan tarama formlarını uygulayarak tespit ettikleri okumaz yazmaz vatandaşları Halk Eğitim Merkezlerine yönlendirmeleri gerektiğini belirtti.

KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME PROJESİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, yaptığı sunumda Ajansın Hayvancılık, Kırsal Turizm, El Sanatları ve Tarım Makineleri konusunda verdiği destekleri anlattı. Atakum özelinde köy köy alınabilecek hibe oranlarından bahsetti. Tüm mahalle ve köy muhtarlarını bulundukları yöredeki vatandaşları kırsal kalkınma destekleri ile ilgili bilgilendirmeye davet etti. Kurum olarak başvuru sahiplerine her türlü desteğin verileceğini belirtti.