Samsun Klas Haber

Atakum’u Geri Götürmüş Tabi ki CHP!

Atakum’u Geri Götürmüş Tabi ki CHP!
03 Mart 2021 - 5:33

Atakum Belediye Başkanı Deveci Atakum’u 2 Yılda 38 Sıra Götürmüş’

İNGEV tarafından yayınlanan İnsani Gelişme Endeksi raporunda 2018 yılında Türkiye 30.su olan Samsun’un Atakum İlçesi, son iki yılda 38 sıra birden gerileyerek, 2020 yılında 68. sırada yer aldı.

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından her yıl yayınlanan ‘İnsani Gelişme Endeksi’ raporuna Samsun’un Atakum İlçesi, son iki yılda Türkiye sıralamasında 38 sıra birden geriledi. İlçelerin ulaşımı, altyapısı, çevresel performansı, sosyal kapsaması ve projeleri değerlendirilerek oluşturulan raporda, 2018 yılında 30. sıraya yükselen Atakum İlçesi, 2020 yılında 68. sıraya kadar geriledi.

Türkiye genelinde en yüksek nüfusa sahip kent merkezi 188 ilçe üstünde yapılan incelemeleri bir rapor halinde yayınlayan İNGEV, bu ilçelerin insani gelişme endeksine yer verdiği raporunda 2018 yılında Karadeniz Bölgesinin birincisi olarak Atakum İlçesine yer vermişti. 2020 yılına dair endeksin açıklanması ile Atakum, birinciliği Trabzon’un Ortahisar İlçesine devretmişti.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından 1990 yılından bu yana ülkeler düzeyinde yayınlanan İnsani Gelişme Endeksi, yerelleşmenin gittikçe arttığı günümüzde, yerel yönetimlerin bu gelişim üstündeki etkisinden yola çıkarak hazırlanıyor.