Samsun Klas Haber

BAKAN YUMAKLI BU REZALETİ GÖRECEK Mİ?

Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından 2.5 milyar bedelle geçtiğimiz aylarda ihale edilen   Mert Irmağı İslah Çalışmaları kapsamında yapılacak olan  inşaat için   Tarım ve Orman Bakanı  İbrahim Yumaklı ‘nında katılımı ile bugün temel atma töreni düzenleyecek. Bakan Yumaklı tören alanından 200 metre yukarıdaki rezaleti de görecek mi? 

BAKAN YUMAKLI BU REZALETİ GÖRECEK Mİ?
16 Şubat 2024 - 6:12

BAKAN YUMAKLI BU REZALETİ DE GÖR!

 

Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından 2.5 milyar bedelle geçtiğimiz aylarda ihale edilen   Mert Irmağı İslah Çalışmaları kapsamında yapılacak olan  inşaat için   Tarım ve Orman Bakanı  İbrahim Yumaklı ‘nında katılımı ile bugün temel atma töreni düzenleyecek. Bakan Yumaklı tören alanından 200 metre yukarıdaki rezaleti de görecek mi?

DSİ tarafından Mert Irmağı’  ıslah çalışmaları kapsamında milyolarca TL  harcanarak yaklaşık bir yıl önce yapılan istinat duvarları  DSİ Müdürü Köksal Buğra Çelik’in  şifahi emri ile ‘Samsun Şehir Hastanesi Ulaşım Yolu’ kazı çalışmalarından çıkan tonlarca hafriyatın dökülmesi sonucu  yıkıldı, Diğer yandan ise 2.5 milyar harcanarak yeni ıslah çalışması yapılması Mert Irmağı’nı yap, boz tahtasına çevirdi.

MÜDÜR ÇILDIRDI

Samsun Şehir hastanesi yol inşaatından çıkan hafriyatın DSİ’ye ait alana dökülmesinden haberdar olan ve alandan sorumlu  71. Şube Müdürlüğü, bir resmi yazı ile Bölge Müdürlüğü’nü uyardığı  ortaya çıktı. Şube Müdürlüğü yazısında ”Mert Irmağı rekrarasyon alanına hafriyat dökülmesinin bir çok zararlara sebep olacağı ve   acilen durdurulması gerekir” diye uyardığı ortaya çıktı.

Müdür çelik, kendisine ulaşan yazı karşısında zor durumda kaldığı , yardımcısı ve Şube müdürünü niçin böyle bir yazı gönderdiniz diye azarladığı öğrenildi.

UYARDIK

DSİ Müdürüne telefonla ulaşan Genel Yayın Yönetmenimiz Oktay Öztürk, :”Sel ve taşkınlardan korunmak için yaptığınız DSİ’ye ait  islah çalışması rekrarasyon alanına yasak olmasına rağmen aşırı derecede hafriyat dökülüyor. Haberiniz var mı?” diye sordu.

MÜDÜRÜN YERİNDEN HABERİ YOK!

Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik:” Hafriyat döküldüğü doğrudur. Karayolları Bölge Müdürü beni aradı, dökebilir miyiz diye bana sordu, bende dökün dedim.  Zaten o yerde bizim değil, Karayolllarının ” dedi.

 

DSİ MÜDÜRÜNE  SORUYORUZ…

  • Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü  Samsun’da 16 Şubat’ta Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katılacağı törenle  Mert Irmağı’nda yıllardır yapımı süren   İslah çalışmalarını başlatacak.
  • Mert Irmağı’nda bu zamana kadar yaptığınız Islah çalışması değil miydi!
  • Şehir Hastanesi Ulaşım Yolu inşaatından çıkan tonlarca hafriyatı yasak olmasına rağmen Islah alanına dökülmesine niçin izin verdiniz ?
  •   İstinat duvarları, dökülen binlerce tonlarca hafriyatın altında kalarak yıkıldı. Sorumlu kim? Zararı kim karşılayacak?
  • Açılış törenine katılacak olan  Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı tören alanından 200 ırmak boyu metre yukarıda yaşanan ve istinat duvarlarının yıkıldığı yere de götürecek misiniz?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Samsun’a geliyor

Samsun’da yıllardır sel felaketlerine neden olan Mert Irmağı için hazırlanan ıslah projesinin temeli, bugün Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katılacağı törenle atılacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş’un DSİ’nin yatırım programına alındığının müjdesini verdiği, sel Samsun’u sel kabusundan kurtaracak Mert Irmağı Islah Projesi’nin temeli, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katılacağı törenle bugün atılacak.

İHALE BEDELİ 2 MİLYAR

Samsun’da yeterli ıslah çalışmaları yapılamadığı için her büyük şiddetli yağışta sel felaketlerini tetikleyen Mert Irmağı Islah Projesi, DSİ’nin 2024 yılı yatırım programına
alındığını açıklayan TBMM Bütçe Plan Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili
Dr. Mehmet Muş, ihale bedelinin 2 milyar lira olduğunu söylemişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Mert Irmağı’nın turizme kazandırılması girişimde bulunmuştu. Bu proje, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından da dillendirilmiş, ancak her iki başkanın düşüncesi, ıslah çalışmaları yapılamadığı için hayata geçmemişti. Bilindiği gibi, 2012 yılında  Mert Irmağı’nın taşması sonucu meydana gelen sel felaketinde, 6’sı çocuk 9 kişi hayatını kaybetmişti.

EKİPLER GÜNLER ÖNCESİNDEN ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞTI

Öte yandan Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü ekipleri, ıslah çalışmaları için bugün temeli atılacak Mert Irmağı’nı törene hazırlamaya günler öncesinden başlamıştı.