Samsun Klas Haber

Başkan Demir Atakum’a Yazık edecek!

Başkan Demir Atakum’a Yazık edecek!
16 Haziran 2021 - 4:12

 Atakum’u betona boğacak

 Demir, O Kararı Tepkilere Rağmen Meclis’ten Geçirtti Atakum’a Betona Boğacak!

O Karar Tepkilere Rağmen Meclis’ten Geçti! Büyükşehir’den Atakum’a Beton Hançer Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir’in “Millet Kıraathanesi yapılacak” diye İller Bankası’ndan devraldığı Yalı Kafe’nin bulunduğu alanda inşaat alanının 3 kat artırılmasına CHP, İYİ Parti, SP ve MHP’li üye Sevindik’in karşı oyuna rağmen meclisten geçti. Oylama öncesi, Demir ile Deveci arasında tartışma yaşandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in, “Millet Kıraathanesi yapılması şartıyla” Atakum Belediyesi’nin kullanımından alınıp İller Bankası tarafından Büyükşehir’e devredilen Yalı Kafe’nin bulunduğu yeşil alanda inşaat oranın 3 kat artırılması yönündeki imar değişikliği oy çokluğuyla geçti.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Atakum Belediyesi kullanımından alınarak, Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Yalı Kafe alanının imar planı görüşüldü. İnşaat alanının yüzde 15’ten yüzde 40’a çıkarılmasına itiraz eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, karardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu madde ile ilgili CHP, İYİ Parti ve SP Grup Başkanvekilleri ile MHP’li İsmail Sevindik, Başkan Deveci’ye destek vererek, ‘ret’ oyu kullandı. MHP grubu ise söz konusu madde ile ilgili ‘çekimser’ kaldı. Madde, meclis üyelerinin oy çokluğu kararı ile meclisten geçerek, karara bağlandı