Samsun Klas Haber

Başkan Demirtaş:”102 YIL ÖNCE GELECEK ADINA TARİHE ATILAN ADIMDIR”

Başkan Demirtaş:”102 YIL ÖNCE GELECEK ADINA TARİHE ATILAN ADIMDIR”
19 Mayıs 2021 - 8:41

19 MAYIS 1919 GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE KURTULUŞA ATILAN İLK ADIMDIR.

 

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Başkan Demirtaş; “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna gidilen yolda ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek varoluş mücadelesi veren bir milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Samsun’a çıkışıyla başlayıp, Cumhuriyetin kurulmasıyla neticelenen bağımsızlık mücadelesinin, millet ve ülke için, gelecek adına atılan tarihi bir ilk adımdır” dedi.

19 Mayıs 1919 tarihi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a  ilk adım atarak Anadolu’da Milli Mücadeleyi başlattıkları, milletimizin umutlarının yeşermeye başladığı, Türk halkının bağımsızlıktan ve özgürlükten en zor şartlarda bile vazgeçmediği, anlamlı bir gün olduğu kaydeden Başkan Demirtaş,” Bu anlamlı ve özel günün, 102. yıldönümünü kutlamanın büyük gururu ve onuru içerisindeyiz. 19 Mayıs’ta Samsun’a atılan o ‘ilk adım’, Kurtuluş zaferine atılan en önemli adımlardan biridir. Samsun’dan başlayan ve tüm yurda yayılan milli birlik ve beraberlik şuuru, kurtuluşa ulaşmamızın ana unsurudur. Bu günde aynı şuuru devam ettirmek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sonsuza dek yaşatmak ortak düşüncemiz olmalıdır. 19 Mayıs 1919 vatanın yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş, uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan gün olarak tarih sayfamızda yerini almıştır. Bu sebepledir ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e doğum günü sorulduğunda, ‘İşte benim doğum tarihim 19 Mayıs 1919’ cevabını vermiştir.  19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna gidilen yolda atılan ilk adımdır” diye konuştu.

“Coşkuyla kutlayacağımız 19 Mayıslarda buluşacağız”

Korona virüs nedeniyle Gençlik ve Spor Bayramını bir arada kutlayamadıklarını belirten Demirtaş,  “Bu yıl, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı devlet olarak alınan önlemler dolayısıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını bir arada kutlayamıyor olmanın burukluğunu yaşasak da, inanıyoruz ki, bu günler geçecek ve bizler, sağlıklı ve mutlu günlerde yeniden bir araya gelerek, coşkuyla kutlayacağımız daha nice 19 Mayıslarda buluşacağız. Bu duygularla, bu anlamlı günü gençliğimize emanet ederek, Anadolu topraklarını yeniden Anadolu yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Savaşımızın şehit ve gazileri ile isimsiz kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu