Samsun Klas Haber

Başkan Deveci’den 10 Ocak Mesajı

Başkan Deveci’den 10 Ocak Mesajı
11 Ocak 2021 - 6:16

Başkan Deveci’den 10 Ocak Mesajı

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Başkan Deveci, “Yurttaşların haber alma özgürlüğü için aralıksız çalışan basın mensupları, önemli bir kamu görevini yerine getiriyor” dedi.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 10 Çalışan Gazeteciler Günü’nde bir mesaj yayınladı. Gazetecilerin her türlü koşulda görevlerini ara vermeden sürdürdüklerine dikkat çeken Başkan Deveci, “Çağdaş ve demokratik yönetimlerde yasama, yürütme ve yargının ardından en önemli güç olarak tanımlanan basının değerli emekçileri, gerçekleri halkla buluşturmak için canları pahasına mücadele ediyor. Yurttaşların haber alma özgürlüğü için aralıksız çalışan, toplumun çıkarlarını savunan, oluşturdukları gündem ile kamuoyuna yön veren basın mensupları, önemli bir kamu görevini yerine getiriyor. Fakat ülkemizde gazetecilerin haklarını ve bağımsızlık alanlarını garanti altına alacak yeni düzenlemelere ihtiyaç duyuluyor. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni hep birlikte geleceğe taşıma mücadelemizde fikir işçilerinin emeğine, alın terine karşı toplumdaki herkesin duyarlı olması gerekiyor” görüşlerine yer verdi.

‘DAYANIŞMALARINI YÜREKTEN DESTEKLİYORUM’

Basın mensuplarının 60 yıl önce kazandıkları hakları hatırlatan Başkan Deveci, “10 Ocak 1961’de Resmi Gazete’de yayımlanan 212 Sayılı Kanun ile basın iş kolu önemli kazanımlar elde etmişti. Bu gelişmenin ardından 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü olarak kutlanmaya başlanmıştı. Aradan geçen 60 yılda arzulanan durum, basın emekçilerinin daha iyi koşullara kavuşması ve fikir özgürlüğünün hiçbir kısıtlama altında kalmamasıydı. Diledikleri şartlara ve özgürlük ortamına erişememiş olsalar da geleceğe dair umutlarını yitirmeyen, halkın haber alma özgürlüğü için gece-gündüz çalışan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Çalışmalarında başarılar diliyor, fikir özgürlüğü ve mesleki şartları için ortaya koydukları dayanışmayı yürekten destekliyorum” ifadelerini kullandı.