Samsun Klas Haber

Bu Fotoğrafa iyi bakın

Bu Fotoğrafa iyi bakın
03 Haziran 2018 - 7:59

SAYGIN CEMİYET, SAYGIN GAZETECİ…

Merhum Adem Bilir’in ardından  Necdet Uzun ile güçlenerek sürdürdüğü  saygın başkan itibarlı gazeteci dönemlerinin ardından göreve  gelen başkanların kötü yönetimi, kurulan tabela derneklerinin ardından  itibar kaybına uğrayan gazetecilik mesleği,  Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nde,  yeni Başkan Yusuf Ziya Çakır ve yönetimi yeniden umut oldu.

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti,   gazeteci olmayan,  mesleği sadece ticari  olarak sürdüren, gazetecilik itibarını  ayaklar altına alan sözde gazetecilerden temizlemek için çalışmalarına başladı. Başkan Çakır  ve Yönetimi gün aşırı bir araya gelerek gazetecilerin kaybolan saygınlığının  yeniden kazandırmak,  Cemiyete yer kazandırmak genç gazetecilerin eğitimi ve yeni projeler üzerinde çalışıyor.     Bu Kapsamda Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, ilk ziyaretini Samsun Valisi Osman Kaymak’a yaptı. 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetim kurulu üyelerini Vali Kaymak’a tanıtan Başkan Ziya Çakır, Samsun ve ilçelerindeki basın mensuplarını aynı çatı altında toplamak adına bu göreve talip olduklarını, Samsun’daki birçok meslek büyüklerinin de desteğini alarak, son yıllarda atıllaşan cemiyeti eskisi gibi canlandırmak istediklerini kaydetti.

YER SORUNU ÇÖZÜLECEK

Öncelikli hedeflerinin Vali beyin de destekleriyle yer sorununu çözmek olduğunu söyleyen Çakır, “Son yıllarda arkadaşlarımızın haber yazabileceği, akşamları oturup sohbet edebileceği bir yeri maalesef yok. Burada amacımız birlikteliği sağlamaksa, önceliğimiz binamız olmalı. Birkaç yer alternatifimiz var. Sizlerin de destekleriyle buralardan bir tanesini almak istiyoruz” diye konuştu.

cemiyet ‘akademi’ gibi olmalı

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimi, ilk ziyaretini Vali Osman Kaymak’a yaptı. Kaymak, ‘Samsun’da medya sektörü çok büyük ve ulusaldan farkı yok. Bu açıdan eğitime önem verilmeli. Cemiyet akademi gibi olmalı’ dedi.

EĞİTİME ÖNEM VERİN

Ziyaretten dolayı teşekkür eden ve yer konusunda kesinlikle yardımcı olacağını ifade eden Vali Osman Kaymak da, “Samsun yazılı ve görsel medya açısından İstanbul ve Ankara’dan farksız. Ulusal ebatlarda ve özelliklerde gazetelerimiz var. İnternet medyası aynı şekilde. Ancak gazetecilik mesleğinde eğitim çok önemli. Eline fotoğraf makinesi alan, iki satır yazı yazmayı bilen gazeteci olmamalı. İyi fotoğraf çekebilirsin ancak anlamsız cümleler kuruyorsan, meslek etiğinden bihabersen ‘ben gazeteciyim’ diyemezsin. Bu defa meslekte gerçekten bu işi hakkıyla yapan, usta, duayen meslek büyüklerinin hakkını yemiş olursun. Bu olmaz. Eğitim mutlaka olsun. Ünlü gazetecileri Samsun’a getirin. Eğitimler versinler, bizler de destek olalım. Cemiyet akademi gibi olsun” dedi.

Başkanı Çakır da, cemiyet bünyesinde ilk kez ‘eğitim departmanı’ oluşturduklarını ve eğitimin olmazsa olmazlar arasında olduğunu sözlerine ekledi.