Samsun Klas Haber

Canik Belediyesi’nin yasa dışı uygulaması mahkemeden döndü

Canik Belediyesi’nin yasa dışı uygulaması mahkemeden döndü
11 Mayıs 2020 - 20:09

MAHKEME DUR DEDİ!

DSİ’ye ait ırmak yatağındaki taşkın bölgesini parselleyip bir işadamına satan ve üzerine kurulan akaryakıt istasyonuna ruhsat veren Canik Belediyesi’ne mahkeme dur dedi.

IRMAK YATAĞINDAKİ TAŞKIN BÖLGESİNİ PARSELLEYİP SATTI

Canik Belediyesi, Hacı İsmail Köyü’nde yaptığı imar uygulaması kapsamında oluşturduğu parseli, Çevre Yolu üzerinde Mert Irmağı taşkın koruma bölgesindeki DSİ’ ye ait araziyi DSİ’nin izni olmadan taşıdı. Mükerrer parsel oluşturdu. Oluşturduğu 3 parselin ikisini belediye hizmet alanı olarak ayıran eski Belediye Başkanı  Başkan Osman Genç, parselin birinide benzinlik şartı koyarak Ankaralı bir firmaya sattı. Firmada ırmak yatağı içindeki taşkın koruma bölgesi içine Akaryakıt istasyonu kurdu.

YASA DIŞI RUHSAT VERDİLER
Firma,taşkın koruma alanı içersinde kurduğu akaryakıt istasyonu’na ruhsat işlemleri için DSİ’ye muracaat etti. Önce rutin işlem yapan DSİ yetkilileri Arazinin taşkın koruma alanı içersine yapıldığı, kapsamlı incelemede ise kurulan akaryakıt istasyonunun DSİ arazisi üzerine kurulu olduğu tespit etti ve ruhsat için onay vermedi. Bu durum üzerine Canik Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi yasa dışı uygulamaya giderek taşkın sorumluluğunu üstlenerek akaryakıt istasyonuna ruhsat verdi.

SAMSUN KLAS HABER DUYURDU
Olayı ortaya çıkaran Samsun Klas Ajans bünyesindeki internet üzerinden yayın yapan Kanal 362 TV ve Samsun Klas Haber konuyu gündeme taşıdı. DSİ Genel Müdürlüğü’ne duyurarak harekete geçilmesini sağladı.
.
DSİ BELEDİYEYİ MAHKEMEYE VERDİ
Bu durum üzeine konu muhattabı DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, Canik Belediyesi’ne ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne yazı ile durumu bildirerek uygulamanın iptali, Müdürlük, taşkın alanında kalan akaryakıt istasyonu ve etrafında bulunan tesislerin yıkımı için yazı gönderdi, ancak sonuç alamayınca konuyu yargıya taşıdı.

MAHKEME DUR DEDİ
DSİ’nin, Samsun 2. İdare Mahkemesi’nde imar uygulaması ve ruhsatın iptali için açtığı dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Samsun 2. İdare Mahkemesi, DSİ’ye ait taşkın koruma alanınıda imar uygulaması yapılamayacağına hükmederek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

BENZİNLİK YIKILACAK
DSİ Yetkilileri Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Canik Belediyesi DSİ’ye ait ırmak yatağındaki araziyi satarak ve akaryakıt istasyonu için ruhsat vererek suç işlediklerini belirterek,”Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. DSİ olarak bizde bu kararın ardından akaryakıt istasyonunun yıkılması için Samsun Büyükşehr Belediyesi ve Canik Belediyesine resmi yazı gönderdik. Benzinlik yıkılacak” diye konuştular.

Samsun Klas Hber