Samsun Klas Haber

Canik’te Büyük Gelişim!

Canik’te Büyük Gelişim!
08 Şubat 2021 - 5:07

Yaşamak için tercih edilen ilçe Canik

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik’in nüfusunun 100 bini geçtiğini bunda da ilçede gerçekleştirilen yatırımların önemli rol oynadığını söyledi.

Son nüfus sayımı sonuçlarına göre Canik ilçesinin nüfusu 100 bini aştı. Devlet yatırımlarıyla birlikte, yerel yönetimler olarak yürüttükleri çalışmaların ve hayata geçirdikleri projelerin insanların dikkatini çektiğini ve Canik ilçesinin nüfusunun 100 binin üzerine çıktığını belirten başkan Sandıkçı, son nüfus sayımına göre Canik ilçesinin nüfusu 50 bin 728 erkek ve 50 bin 525 kadın olmak üzere toplam 101 bin 253 kişi sayısına ulaştığını belirtti.

Başkan İbrahim Sandıkçı, ilçe nüfusunun yüz bini aşma sebeplerinin ilçede gerçekleşen yatırımlar olduğunu belirtti. Sandıkçı, ilçenin doğal güzelliklerini ve kültürel yapısını koruyarak gelişmesi, büyümesi ve tercih edilen bir yaşam merkezi olması için var güçleriyle hizmet yapmak için çaba sarf ettiklerini ifade etti

İlçenin göreve geldikleri 2019 yılından bu zamana büyük bir gelişim gösterdiğini dile getirerek, “Görevi devraldığımız 2019 yılından bu yana insanlarımızın yaşam seviyelerini artırmak ve insan odaklı hizmet anlayışımız ile yaptığımız çalışmalar sonucu ilçemiz planlı bir şekilde hızla gelişiyor ve büyüyor. Planlı bir şekilde büyüyor diyorum çünkü ilçemizin gelişmesi ve büyümesi için gelecek 100 yılını kapsayacak şekilde, günün ihtiyaçlarına uygun bir şehir planlaması yaparak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sadece bu günü düşünerek değil, gelecekte de insanlarımızın ihtiyaç duyacağı, sağlık ve eğitim alanlarını, spor ve sosyal donatı alanlarını oluşturarak ve bu alanlarda birçok projeyi hayata geçirerek ilçe insanımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.