Samsun Klas Haber

Çiğdem Karaaslan Belarus’ta

Çiğdem Karaaslan Belarus’ta
15 Şubat 2018 - 13:58

Başbakan Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Karaaslan, resmi temaslarda bulunmak üzere Belarus’a hareket etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın gerçekleştireceği ziyaretlere eşlik etmek üzere Belarus’un başkenti Minsk’e gitti. İkili ilişkilerin yanısıra bölgesel ve uluslararası meselelerin de ele alındığı ziyaret kapsamında Türkiye-Belarus siyasi ilişkilerinin ekonomik alana da güçlü işbirliği şeklinde yansımasının sağlanacağı iki ülke arasında bir dizi anlaşma imzalandı. Ziyaret kapsamında düzenlenen iş formunda iki ülke yatırımcıları ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi noktasında değerlendirmelerde bulunuldu.

Başbakan Yıldırım’ın Belarus’a resmi ziyareti, bu düzeyde yapılan ilk ziyaret olma özelliği taşıyor. Ziyaret kapsamında Başbakan Binali Yıldırım’a, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaaslan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile AK Parti Düzce Milletvekili ve Türkiye – Belarus Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Fevai Arslan eşlik etti.