Samsun Klas Haber

Demir, Hemşehri Derneklerini dinledi!

Demir, Hemşehri Derneklerini dinledi!
08 Eylül 2021 - 5:51

Başkan Demir: Ayrım yapmadan çalışıyoruz

Hemşehri dernekleri ile buluşarak, yatırım ve projeleri anlattı, talep ve önerileri dinledi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, hemşehri dernekleri başkanlarına kente yapılan yatırımları anlatarak, “Ayrım yapmadan her vatandaşımıza, her mahallemize ulaşmak için canla başla çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentte faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin başkanları ile bir araya geldi. Talep ve önerilerini dinleyerek, ortak akıl ile şehrin gelişmesinde önemli rol üstlenen dernek başkanlarına Samsun’a yapılan yatırımları anlattı.

Konuşmasında Samsun’un Türkiye’nin en güzel şehri olduğunu vurgulayan Başkan Demir, “Potansiyelimiz çok güzel. Bölgenin merkezi. Biz de bu şehre hizmet yapmanın gururunu yaşıyoruz. Akıllı Şehir Trafik Güvenliği, Elektrikli Otobüs, Kentsel Dönüşüm, kültür sanat, altyapı ve turizm alanlarındaki tüm projelerimiz hayat bulmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Özellikle trafik projelerinde üzerinde durdukları en önemli noktanın can güvenliği olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Demir, dikkatli ve bilimsel bir proje hazırlandığını, bu konsepte Türkiye’de uygulanacak ilk proje olduğunu ifade etti. Ayrıca yapılan sistemle anlık radarların kaldırılacağını da söyleyen Başkan Demir, “Samsun’da artık anlık radar olmayacak. Hız koridorları oluşturacağız. 50 yazan yeri 77’e, 70 yazan yeri 82’ye çıkardık” diye konuştu.

Sistemin üniversite kavşağından başlayıp Belediye Evleri sapağına kadar geleceğini dile getirenBüyükşehir Belediye BaşkanıMustafa Demir, “Merkezdeki 100.Yıl Bulvarı da bu sisteme dahil. Bazı kavşakları büyütüyoruz. Çoğu yerde küçük göbekleri kaldırıyoruz. Bu sistemi tüm belediye hizmetlerine ve halk kullanım alanlarına yaygınlaştıracağız. Toplu taşımayı Akıllı Şehir Sistemi’ne dahil edeceğiz. Parktek’in sözleşmesi bu yıl sonunda bitiyor. Parktek’leri kaldıracağız. Çevreci, ekonomik ve sessiz çalışan elektrikli otobüsleri de Türkiye’de ilk kez Samsun’da biz hayata geçiriyoruz. Hedefimiz Samsun’daki tüm toplu ulaşımı elektrikli otobüs sistemine çevirmek. Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak bir proje”dedi.

Altyapı çalışmalarının da hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Başkan Demir, “İncesu, Altınkum, Çatalçam,Taflan, Dereköy o bölgenin bütün altyapısını bu sene bitiriyoruz. Önümüzdeki sene yolun üstüne başlayacağız. Omtel’den 19 Mayıs’a kadar sahil kıyısını planlıyoruz. Costal’dan da Hürriyet’e kadar olacak proje çalışmasını başlattık. Dünyada sahili bu kadar güzel projelendirmiş tek il biz olacağız. Kentsel dönüşüm projelerimiz devam ediyor. Ayrım yapmadan her vatandaşa, her mahalleye ulaşmak için canla başla çalışıyoruz. Elbette geciktiğimiz zamanlar olmuştur. İnsanız, eksiğimiz de olmuştur. Ancak şundan emin olmanızı istiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak ayrım yapmadan her vatandaşımıza, her mahallemize ulaşmak için canla başla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.