Samsun Klas Haber

Demir’in Hayali Projesi

Demir’in Hayali Projesi
23 Kasım 2020 - 7:03

Demir’den  şaşkınlık yaratan proje açıklaması!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,  Yusuf  Ziya Yılmaz döneminde projelendiren ancak gerçekleştiremediği  Mert Irmağı Projesini tekrar gündeme getirdi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Yusuf  Ziya Yılmaz döneminde kaya dolgu yapılarak daraltılan  ancak projenin ek projelerle çok maliyetli  olmsı nedeniyle tamamlanamayan   Mert Irmağı’nın turizme açılması projesini sürdürecek.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yusuf  Ziya Yılmaz’ın büyükşehir belediye başkanlığı döneminde başlattığı projeyi gündeme taşıması şaşkınlık yarattı. Demir, Mert Irmağı’nı 7’den 70’e herkesin keyif alacağı bir yaşam alanına dönüşeceklerini kaydederek, “Mert Irmağı’na çok güzel bir proje hazırladık. DSİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Irmak yatağını daralttıkları zaman projeyi setteler üzerinde hayata geçireceğiz” dedi.

ÖZEL BİR YATIRIM

Çok güzel ve özel bir konsept yatırımı olacağını ifade eden Başkan Demir, “Şehrimizin estetiğine ve turizmine önemli katkılar verecek. İçerisinde çocuk oyun alanları, eğlence yerleri, yüzen kafeteryasıyla büyük ilgi görecek” şeklinde konuştu.

PROJENİN GEÇMİŞİ

Eski Başkan Yusuf Ziya Yılmaz Eskişehir Porsuk Çay’ından esinlenerek   25 yıl önce, Mert Irmağı’nin içinde gondol  yüzdürmek için Irmak yatağını kaya dolgu ile DSİ’ye daraltırdı. Yapılan plan ve proje çalışmalarının eyleme geçmesi üzerine  DSİ,  Büyükşehir Belediyesi’ni uyararak ,projenin eksikliklerini ve hayati önem taşıyan risklerini  bildirdi.

DSİ yetkilileri Irmak yatağının daraltılması ve üzerinde kayık ve gondol ile gezinti yapmanın yaşanabilecek bir su  sel, su taşkınında içinde bulunanların hayatlarına mal olacağını belirterek, Büyükşehir Belediyesini uyararak,  Irmak’tan gelen suyun kontrollü şekilde yatağa salınması, hayati rizklerin  azaltılmaı yönünden  zorunluluk olduğu bildirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi,sağlıklı bir şekilde projeyi hayata geçirebilmek için ırmak  üzerine sedde yapılmasının  çok yüksek  maliyetli olması nedeniyle projeden vazgeçmişti.