Samsun Klas Haber

Demirtaş’a Teftiş

Demirtaş’a Teftiş
02 Temmuz 2020 - 17:05

Başkan Demirtaş: “O iddialar teftiş kurulunda

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, haziran ayı meclis toplantısında gündeme gelen 2019 yılında bir firmadan fahiş fiyatlarla mal alındığı iddialarıyla ilgili konunun teştiş kuruluna havale edildiğini belirtti.

HAVALE ETTİM İNCELENİYOR
Dün yapılan meclis toplantısının ardından Samsun Canlı Haber TV’nın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Demirtaş, “Meclis üyelerimiz tarafından sunulan bazı hususlar vardı. Şu anda teftişe havale ettim, inceleniyor. Usulüne uygun bir şey var mı, yok mu, bu konu teftişte incelenecek. Biz de çıkan sonuca göre hareket edileceğiz. Ardından da kamoyuna gereken bilgi bilgi verilecek” ifadelerini kullandı.

MHP’Lİ UMAR’IN İDDİASI
MHP’li Denetim Komisyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Umar, daha önce mecliste yaptığı açıklamada, “Belediyeye fahiş fiyatlardan mal alınmış.
Mal alımları doğaldır, ancak burada fiyatların oldukça yüksek olduğunu gördük. 2019 yılında 100 gramlık kahve 20 TL’den, ekmek 1.25 TL’den, süt 4 TL’den, 100 gramlık fındık içi 7.25 TL’den alınmış. Bir de bunlar KDV dahil olmayan fiyatlar. Bu fiyatlar oldukça şaşırtıcı. Gelen evraklar anlamında firma sadece belediyeye fatura kesiyor ve belediyeden hariç bir kuruma fatura kesmiyor, belirli bir süre sonra da kapanıyor. Firma şu an ortada yok” demişti.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?
Yaptığı açıklamalar nedeniyle Umar’a teşekkür eden Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Kamunun parasının kimsenin cebine geçmesine gönlümüz razı olmaz. O bilgileri değerlendireceğiz. O konuyla ilgili gereğini yapacağız. Yanlış işler yapılabilir ama yanlışa müsaade etmemiz asla söz konusu değil. Öncelikle yaptığınız çalışmadan ötürü size teşekkür ediyoruz. Bilgileri sizden alacağım, inşallah gereğini yapacağız ” demişti

 

Kaynak:Samsun Gazetesi