Samsun Klas Haber

Demirtaş’ın ilginç Evkur Açıklaması

Demirtaş’ın ilginç Evkur Açıklaması
06 Temmuz 2020 - 8:16

İlkadım’da EVKUR bilmecesi! Demirtaş’tan ilginç açıklama

Samsun’da imar yönetmeliğine uygun olmadığı öne sürülen EVKUR mağazası ile ilgili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Mağazanın imar iznini ben vermedim. Adam, verilen imara göre iş yapmış” dedi.

Samsun’un İlkadım İlçesi’de yapı kullanma izni olmadan, ruhsatsız olarak açıldığı iddia edilen EVKUR mağazasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.  İlkadım Belediye Başkanı Necattin mağazanın imar iznini kendisin vermediğini belirtti.

 

YÖNETMELİĞE AYKIRI

İnşaatı devam eden binada ruhsatsız olarak açılan ve 14 Nisan’da İlkadım Belediyesi ekipleri tarafından mühürlenen EVKUR mağazası yeniden hizmet vermeye başlamıştı. Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, mağazanın yine usulsüz bir şekilde açıldığını, imar yönetmeliğine uygun olmadığını öne sürmüştü

 

İMARA GÖRE İŞ YAPILMIŞ

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, EVKUR mağazası için imar iznini kendisinin vermediğini belirterek, “Adam, verilen imara göre iş yapmış. O konu da şu anda tartışılacak bir konu değil” dedi.

HİÇ BİR SORUN KALMADI 

EVKUR mağazasında yasaya aykırı bir durum olmadığını ifade eden Başkan Demirtaş, “Adam bizden önceki belediye başkanı döneminde verilen imara göre proje yapmış. Dolayısıyla yasal olmayan bir kısım vardı, biz de o kısımları temizledik. Sorun kalmadı. Benim bildiğim, arkadaşlarımın bana anlattığı budur. Yani orada imarsız bir durum söz konusu değil” diye konuştu.

ONUN İDDİASI FARKLI

Teknik bir konu olduğu için ‘şu doğrudur ya da bu doğrudur’ diyemeyeceğini belirten Başkan Demirtaş, şunları söyledi: “Teknik heyet konuyu inceledi.  Verilen bir yapı izni var. O izne göre de işler yapılmış.  Bana verilen bilgi bu. Hatta Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu’nu çağırdık, geldi ve dinledi. Orada imara aykırı bir şey söz konusu değil. Onun iddiası farklı. ‘Buraya bu şekilde imar verilmiş’ diyor. Verilmiş ama ben vermedim. Adam verilen imara göre de iş yapmış.  O konu şu anda tartışılacak bir konu değil” dedi.

Kaynak: Samsun Gazetesi/Dilber BAHADIR