Samsun Klas Haber

Demirtaş:”Müteahitlere söz verdi”

Demirtaş:”Müteahitlere söz verdi”
14 Temmuz 2021 - 19:38

BAŞKAN DEMİRTAŞ, YATIRIMLARIN ÖNÜNDEKİ BÜROKRASİYİ EN AZA İNDİRECEĞİZ

İLKADIM İLÇESİNDE HİZMET VEREN YAPI MÜTEAHHİTLERİ TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİ

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçede hizmet veren yapı müteahhitleri ile yapı kontrol müdürlüğü faaliyetlerine ilişkin düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Demirtaş, ”Yatırımlarınızın önündeki bürokrasiyi en aza indireceğiz” dedi.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Yapı Kontrol Müdürlüğü faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme yapıldıktan sonra yapı müteahhitlerinin görüş ve önerileri dinlendi. Açılış konuşması ile yapı müteahhitlerine seslenen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Yapı sektörünün ülkemiz ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden biridir. Müteahhitlerimizin yatırımlarının önündeki bürokratik engellerin kaldırılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kamu yararı sağlayacak yatırımların yanı sıra  ilçemizi cazibe merkezi haline getirecek yatırımların da destekçisi olacağız” dedi.

Yapı denetim kuruluşları ile daha önce yapılan toplantı ile ilgili de bilgi aktaran Başkan Demirtaş, “Denetim faaliyetlerinin yerine getirilmesi ve çalışanların iş  güvenliği ile ilgili müteahhitlerin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi hususunun önemine de dikkat çekti.

“İş kazalarını en aza indirmeyi hedefliyoruz”

Ruhsatlı inşaatların proje ve eklerine uygun olarak yapılması gerektiğine dikkatleri çeken İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemal Kulein,”Bu noktada müdürlüğümüz denetim faaliyetlerini artırdık. Aynı zamanda iş sağlığı güvenliği hususunda da personelimizin gerekli eğitimleri almasını sağlıyoruz. Bölgemizde devam eden inşaatlarda iş kazalarını en aza indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Müteahhitlik belgeniz iptal olur”

Toplantıda imar mevzuatında yapılan değişikliklerden bahseden Yapı Kontrol Müdürü Serdar Bektaş,“ Binaların projesine aykırı olarak inşa edilmesi durumunda, müdürlüğümüzce mühürleme yapılmak suretiyle; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Tapu Müdürlüğüne aynı zamanda Cumhuriyet Savcılığına bildiriminin zorunlu olduğunu ve aykırılıklar ile ilgili belediye encümenince idari para cezası verilmesi kararı alındığını belirtti. Bununla birlikte projeye aykırılıkların bildirilen süreler içinde giderilmemesi halinde ise müteahhitlik belgesi iptali yapılarak binanın ruhsatının da iptal edileceğini ve tüm bina ile ilgili yıkım kararı alınması gerektiği hususlarına katılımcılara örneklerle anlatt