Samsun Klas Haber

‘Dostluk Panayırı’

Atakum Belediyesi, Samsun Rotary Kulübü ve Samsun Rotaract Kulübü iş birliği ile ‘Samsun Rotary Kulübü 12. Geleneksel Dostluk Panayırı’ Çakırlar Korusu’nda gerçekleştirildi. Programda konuşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ‘’Atatürk’e ve Cumhuriyet’e yaraşır bir kent oluşturmalıyız.’’ dedi.

‘Dostluk Panayırı’
20 Eylül 2022 - 3:57

Atakum’da ‘Dostluk Panayırı’

Atakum Belediyesi, Samsun Rotary Kulübü ve Samsun Rotaract Kulübü iş birliği ile ‘Samsun Rotary Kulübü 12. Geleneksel Dostluk Panayırı’ Çakırlar Korusu’nda gerçekleştirildi. Programda konuşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ‘’Atatürk’e ve Cumhuriyet’e yaraşır bir kent oluşturmalıyız.’’ dedi.

Atakum Belediyesi, Samsun Rotary Kulübü ve Samsun Rotaract Kulübü iş birliği ile ‘Samsun Rotary Kulübü 12. Geleneksel Dostluk Panayırı’ Çakırlar Korusu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci, Samsun Rotary Kulübü 2022-2023 Dönemi Başkanı Ayşe Mine Ergun, Samsun Rotaract Kulübü 2022-2023 Dönemi Başkanı Turgut Meral, Organizasyon Komitesi Başkanı İsmail Okutgen, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Müzik şöleninden tiyatro gösterilerine ve güncel konularda bilgilendirmelere kadar birçok etkinliğin yer aldığı programda renkli görüntüler yaşandı

GELİRİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE KULLANILACAK
Geliri görme engelli bireylere meslek edindirme, köy okulu oyuncak kütüphanesi oluşturma, kırsaldaki genç kızların eğitimi, üreten kadınların desteklenmesi ve devlet hastanelerinde tedavi gören çocuklara yönelik projeler gibi birbirinden önemli çalışmalarda kullanılacak olan etkinlik, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Panayıra katılan ziyaretçiler aşırı sıcaklığa rağmen doyasıya eğlendi. DJ eşliğinde müzikle başlayan program, Ata Bando’nun muhteşem gösterisi ile devam etti. Çilek Animasyon ekibinin sunduğu eğlenceli gösterinin ardından sahnelenen TAB Sanat Akademisi öğrencilerinin dans performansı göz doldurdu. ‘Ormanlar Hepimizin’ başlıklı çocuk tiyatrosu minik seyircilerden tam not alırken, Stil Dans Sanat üyelerinin ‘’Koruda Dans’’ konulu gösterisi izleyicilere görsel şölen yaşattı. Grup Kontroll sergilediği ‘’Capcanlı Performans’’ ile izleyicilerden büyük alkış aldı. Katılımcılar, müzik, dans gösterileri ve tiyatro performanslarının yanı sıra güncel konularda bilgilendirme etkinlikleriyle dolu dolu bir gün geçirdiler. Kadın emeğini destekleyen Atakum Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi’nden (ATAK), Engelli Yaşam Merkezi’ne kadar birçok kurum ve kuruluşun standı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

ATATÜRK’E YARAŞIR BİR KENT OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR
Programda konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, panayırın önemine dikkat çekerek ‘’Rotary kulüpleri Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı, onu takip eden kulüplerdir. Özellikle üye kabul törenlerindeki yemin metni beni kendilerine aşık etmiştir. Ben o yemin metnini Türkiye’nin siyasi partilerine öneriyorum. Milletvekili adayı belirlerken o yemin metnine bağlı kalınmasını ya da ona benzer metin hazırlanmasını öneriyorum. Rotary kulüpleri Samsun’a çok eser kazandırdı. Bugün burada elde edilecek gelir, ihtiyaç olan alanlara aktarılacak. O nedenle tüm Atakumluları ve Samsunluları buraya destek olmaya çağırıyoruz. Hava çok sıcak; ama olsun. Hem alışveriş yapmanızı hem de Rotary Kulübünün bu etkinlikte hedeflediği amacına ulaşmasına destek olmanızı diliyorum. Atakum Belediyesi onların yanında. Çünkü Atakum Belediyesi adını Mustafa Kemal Atatürk’ün adından alıyor. Samsun; İlkadım ve Atakum, Cumhuriyet’in başlangıcı ilkadım kentidir. O nedenle kadınıyla, erkeğiyle, genciyle Atatürk’e ve onun bize bıraktığı Cumhuriyet’e yaraşır bir kent oluşturmamız gerekiyor. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun.’’ diye konuştu.

BAŞKAN DEVECİ’YE PLAKET
Samsun Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ayşe Mine Ergun, Samsun Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Turgut Meral, konuşmasının ardından Başkan Deveci’ye plaket takdim etti. Panayırda tek tek stantları dolaşan ve yurttaşlarla sohbet eden Başkan Deveci bol bol alışveriş yaptı