Samsun Klas Haber

DSİ’DE SKANDAL BİTMİYOR!

Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından 2.5 milyar bedelle geçtiğimiz aylarda ihale edilen ve ihaleyi alan firmanın sır gibi saklandığı  Mert Irmağı İslah Çalışmaları kapsamında yapılacak olan  inşaat için temel atma töreni düzenleyecek.

DSİ’DE SKANDAL BİTMİYOR!
05 Şubat 2024 - 15:28

BAKAN YUMAKLI BU REZALETİ GÖRECEK Mİ?

 

Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından 2.5 milyar bedelle geçtiğimiz aylarda ihale edilen ve ihaleyi alan firmanın sır gibi saklandığı  Mert Irmağı İslah Çalışmaları kapsamında yapılacak olan  inşaat için temel atma töreni düzenleyecek.

Proje kapsamında,

TOKİ binaları önünden Mert Irmağı’nın denize döküldüğü alana kada, fore kazık sistemi uygulanacağı, ayrıca   İlkadım İlçesi ile Canik İlçesini birbirine bağlayan eski köprülerin yıkılarak, yerine  biri  demiryolu köprüsü olmak üzere 4 köprünün inşa edileceği bilgisine daha önce ulaşılmıştı.

Ancak bir yandan DSİ tarafından Mert Irmağı’  ıslah çalışmaları kapsamında milyolarca TL  harcanarak yaklaşık bir yıl önce yapılan istinat duvarları  DSİ Müdürü Köksal Buğra Çelik’in  şifahi emri ile ‘Samsun Şehir Hastanesi Ulaşım Yolu’ kazı çalışmalarından çıkan tonlarca hafriyatın dökülmesi sonucu  yıkıldı, Diğer yandan ise 2.5 milyar harcanarak yeni ıslah çalışması yapılması Mert Irmağı’nı yap, boz tahtasına çevirdi.

MÜDÜR ÇILDIRDI

Samsun Şehir hastanesi yol inşaatından çıkan hafriyatın DSİ’ye ait alana dökülmesinden haberdar olan ve alandan sorumlu  71. Şube Müdürlüğü, bir resmi yazı ile Bölge Müdürlüğü’nü uyardığı  ortaya çıktı. Şube Müdürlüğü yazısında ”Mert Irmağı rekrarasyon alanına hafriyat dökülmesinin bir çok zararlara sebep olacağı ve   acilen durdurulması gerekir” diye uyardığı ortaya çıktı.

Müdür çelik, kendisine ulaşan yazı karşısında zor durumda kaldığı , yardımcısı ve Şube müdürünü niçin böyle bir yazı gönderdiniz diye azarladığı öğrenildi.

UYARDIK

DSİ Müdürüne telefonla ulaşan Genel Yayın Yönetmenimiz Oktay Öztürk, :”Sel ve taşkınlardan korunmak için yaptığınız DSİ’ye ait  islah çalışması rekrarasyon alanına yasak olmasına rağmen aşırı derecede hafriyat dökülüyor. Haberiniz var mı?” diye sordu.

MÜDÜRÜN YERİNDEN HABERİ YOK!

Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik:” Hafriyat döküldüğü doğrudur. Karayolları Bölge Müdürü beni aradı, dökebilir miyiz diye bana sordu, bende dökün dedim.  Zaten o yerde bizim değil, Karayolllarının ” dedi.

TOKİ binaları önünden Mert Irmağı’nın denize döküldüğü alana kada, fore kazık sistemi uygulanacağı, ayrıca   İlkadım İlçesi ile Canik İlçesini birbirine bağlayan eski köprülerin yıkılarak, yerine  biri  demiryolu köprüsü olmak üzere 4 köprünün inşa edileceği bilgisine ulaşılmıştı.

DSİ MÜDÜRÜNE  SORUYORUZ…

  • Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü  Samsun’da 16 Şubat’ta Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katılacağı törenle  Mert Irmağı’nda  İslah çalışmalarını başlatacak.
  • Mert Irmağı’nda bu zamana kadar yaptığınız Islah çalışması değil miydi!
  • Şehir Hastanesi Ulaşım Yolu inşaatından çıkan tonlarca hafriyatı yasak olmasına rağmen Islah alanına dökülmesine niçin izin verdiniz ?
  •   İstinat duvarları, dökülen binlerce tonlarca hafriyatın altında kalarak yıkıldı. Sorumlu kim? Zararı kim karşılayacak?
  • Açılış törenine katılacak olan  Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı tören alanından 200 ırmak boyu metre yukarıda yaşanan ve istinat duvarlarının yıkıldığı yere de götürecek misiniz?
  • Başka Sorumuz yok.