Samsun Klas Haber

İlkadım Belediyesi Hepsini Yeniliyor

İlkadım Belediyesi Hepsini Yeniliyor
30 Ağustos 2021 - 19:49

BAŞKAN DEMİRTAŞ, YERİNDE BAKIM VE ONARIM İLE TASARRUF SAĞLIYORUZ

İLKADIM TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ İLÇEDEKİ ÇÖP KONTEYNERLERİNİ YENİLİYOR

İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokaklarda yıpranan konteynerlerin bakım ve onarımını yapıyor. Başkan Demirtaş, “Yapılan bakım çalışmaları ile yüzlerce konteyneri yeniden hemşehrilerimizin kullanımına sunarak önemli ölçüde tasarruf sağlıyoruz” dedi.

İlkadım  Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü birimi içerisinde kurulan Konteyner Tamir Bakım Onarım ekipleri ilçe genelinde bulunan 9 bin 985 adet yeraltı, yerüstü, kapaklı çöp konteynerin bakımını yaparak hem görüntü kirliliğinin önüne geçiyor hem de belediyenin ekonomisine katkı sağlıyor. İlkadım ilçesinin dört bir yanında bulunan evsel atık konteynerini düzenli olarak kontrol edip, bakım ve onarımlarının gerçekleştirildiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Konteynerlerde oluşan deformasyon, kırılma,  ve konteyner dibinde atıklardan dolayı oluşan asitten kaynaklı çürümeleri ortadan kaldırmak için temizlik işleri müdürlüğümüz ekipleri çalışmalara devam ediyor. Arızalı konteynerler bakım atölyesine getirilerek gerekli bakımları yapılıp boyanıyor mobil bakım ekibimiz ise görüntü kirliliği teşkil eden yer üstü konteynerleri boyayıp kısa süre içerisinde tekrar kullanıma hazır hale getiriyor. Onarılması mümkün olmayan konteynerlerin yerine ise yeni konteynerler yerleştiriyoruz. Günlük ortalama 10-15 konteyner tamir ve bakımı yapılıyor.Yeni almaktansa tamir yolunu seçerek, belediyemizde tasarruf yapmış oluyoruz” dedi.

“Yıkama çalışmaları devam ediyor”

Konteyner diplerinde çürümeden kaynaklı bakım maliyetleri düşürmek için konteyner yıkama çalışmalarımız aralıksız sürdürüyoruz.

“Moloz atıkları konteynerlere zarar veriyor”

Bazı konteynerlerın bilinçsiz kullanım sonucu, bazılarının da evsel atık yerine inşaat atığı, moloz, ağaç dalı gibi atıkların atılması yüzünden hasarlı hale geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş,” Moloz atıklar sadece konteynere zarar vermekte kalmayıp atık toplama araçlarına da zarar vermektedir.  Vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Çevre konusunda bilinçli olursak hepimiz kazanırız. Moloz atıkları torbalı bir şekilde hazırladıktan sonra Belediyemiz iletişim merkezimiz 444 55 01 nolu telefonu aramaları halinde atığı adreslerinden teslim alıyoruz” dedi