Samsun Klas Haber

İlkadım Spor Kompleksi Çalışmaları

İlkadım Spor Kompleksi Çalışmaları
05 Aralık 2022 - 19:34

İlkadım Spor Kompleksi Çalışmaları Hızlandı

Samsun Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nun yerine yapımına başlayan İlkadım Spor Kompleksinde   inşaat çalışmaları devam ediyor. İnşaat alanında temel demir bağlantı çalışmasında son aşamaya gelindi.

3 BİN 500 METREKARE ALAN
İlkadım Spor Kompleksi inşaatı tüm hızıyla sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki spor kompleksini 24 ayda tamamlanmayı hedefliyor. Bölgesel ve ulusal şampiyonalara hazırlanmak isteyenler için çok sayıdaki kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, FIFA standartlarında futbol sahaları gibi birçok proje başlatan Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlayarak yıkılan Samsun Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nun yerine dev spor kompleksi inşa ediyor

1160 SEYİRCİ KAPASİTELİ SALON 
Hentbol, basketbol, voleybol ve yüzme branşlarında antrenman sahaları, fitness salonu, olimpik yüzme havuzu, sauna, fin hamamı ve resmi turnuvaların yapılabileceği 1160 seyirci kapasiteli müsabaka salonunun bulunacağı İlkadım Spor Kompleksi’nde temel inşaat çalışmaları sürüyor. Hafriyat çalışmalarına kasım ayı başında başlanırken, temel demir bağlantı çalışmalarında yüzde 50’lik kısım tamamlandı. Ardından kolon ve perde demirleri dikilerek, ikinci hafta da temel betonu dökülecek.