Samsun Klas Haber

İLKADIM’DA  DENETİM

İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe merkezindeki simit fırınlarını denetledi.

İLKADIM’DA  DENETİM
27 Ocak 2023 - 4:09

İLKADIM’DA  DENETİM

İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe merkezindeki simit fırınlarını denetledi. Yapılan denetimde 9 fırından 2’sine temizlik ve hijyen konusunda uyarılarda bulunurken 1 simit fırınına ise cezai işlem uygulanıp gramajı eksik olduğu tespit edilen 41 adet simit müsadere altına alındı.

Zabıta ekipleri simit fırınlarda hijyen, ruhsat ve gramaj denetimi yaptı. Ekipler, gerçekleştirdikleri denetimlerde gramaj, un ve katkı maddeleri ile çalışanlar ve işyerlerinin temizlik kurallarına uyup uymadıklarının kontrollerini yaparak denetim esnasında görülen eksiklikler hakkında fırın sahiplerine uyarılarda bulundu.

“Halkımızın sağlığını önemsiyoruz”

Vatandaşların sağlığı için rutin denetimlerin aralıksız devam ettiğini ifade edeceğini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Belediye olarak halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Vatandaşların güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketebilmesi için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Ekiplerimiz denetim yaptıkları fırınlarda, hijyen, gramaj ve personel temizliği gibi kurallara uymayan fırınlara gerekli uyarılarda bulundu. Bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızın sağlığını ilgilendiren tüm konularda denetim çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” dedi