Samsun Klas Haber

İlkadım’da Duygu Dolu Gece

İlkadım’da Duygu Dolu Gece
23 Aralık 2017 - 10:39

İlkadım Belediyesi tarafından Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıl Dönümü nedeniyle Tasavvuf Musikisi ve Sema Töreni programı düzenledi.

 

İlkadım Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu işbirliğiyle düzenlenen programla Mevlana anıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TASAVVUF  EŞLİĞİNDE GÖNÜLLER COŞTU

Mevlana’nın düğün gecesi olarak adlandırılan  Şeb-i Arus  merasiminin ilk bölümünde solistliğini Kültür ve  Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı İlahiler okudu. Tevhîd Zikri’nin de yapıldığı gecede, tevşih, naat, durak, ilahi, nefes gibi dini müzik formları ile birlikte oluşturulan repertuarda sanatseverler unutulmaz bir gece yaşattı.

SEMAZENLER BÜYÜLEDİ

Programın ikinci yarısında 7 bölümden oluşan sema töreni icra edildi. Saz heyeti ve törene katılanlar yerlerini alarak semazenbaşı eşliğinde tüm semazenler sema meydanını selamladı. Daha sonra semazenler bir eli aşağı, bir eli yukarı tutarak sema töreniyle manevi yolculuğa başladı. Gecenin manevi iklimi ve ahengi ile manevi bir haz yaşayan davetliler, sema gösterisini büyük bir hayranlıkla izledi.

 

Mevlana’nın vuslata yürüyüşünün 744. seneyi devriyesinin manevi ikliminde Samsunluları eşsiz bir programla buluştuğu gecenin sonunda,  İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Yüksel tarafından Ömer Faruk Belviranlı’ya tablo hediye edildi.