Samsun Klas Haber

İlkadım’dan Başkanın Haberi yok!

İlkadım’dan Başkanın Haberi yok!
09 Haziran 2020 - 10:37

İlkadım Belediyesi’ne fahiş fiyatla mal satışı

İlkadım Belediyesi MHP Meclis Üyesi Mustafa Umar, Denetim Komisyonu’nun yaptığı incelemelerde belediyeye fahiş fiyatlarla alım yapıldığını söyledi. Başkan Necattin Demirtaş, konuyu inceleyeceğini ve kişiler hakkında gereğini yapacağını ifade etti.

İlkadım Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin ve MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı da katılarak takip etti.

 

FAHİŞ FİYATLAR UYGULANMIŞ

Özellikle gıda malzemelerinin fahiş fiyatlarla alındığını söyleyen Mustafa Umar, “İncelediğimiz faturalarda Yöntem Ticaret diye bir firmaya rastladık. Firma seçimlerin hemen ardından kurulmuş ve yine fazla sürmeden maliyeden kapanışı gerçekleştirilmiş. İşin çarpıcı tarafı bu firma sadece belediyeye mal vermiş. diğer iki firmada Şenoğlu Market ve Kardeşler Gıda. Bu firmaların Acem Tekkesi, Hanımlar Lokali gibi belediyenin çeşitli birimlerine fahiş fiyatlarla mal verdiklerini tespit ettik. Bugünkü fiyatı 65 lira olan bir ürünü 128 TL’den, 32 liralık ürün 46 liradan, 50 liralık ürün 84 liradan verilmiş. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Aynı ürünü iki farklı fiyata verildiğini de tespit ettik. Yapılan genel değerlendirmede söz konusu ürünlerin belediyeye %30 ile %50 arasında değişen yüksek fiyatlarla satıldığını tespit ettik. Öte yandan belediyemizin iştiraki olan Gazi İmar Şirketine verilen ürünleri göremediğimiz için oraya ne kadar ve nasıl verildiğini bilemiyoruz.” dedi.

BAŞKAN DEMİRTAŞ:GEREKENİ YAPACAĞIZ

MHP’li üye Mustafa Umar’ı büyük bir dikkatle dinleyen ve notlar alan Başkan Demirtaş, “Şunu özellikle belirtmek isterim. Kamunun beş kuruşunun kimsenin üzerine geçmesine bizim rızamız olmaz. O bilgileri sizden alıp değerlendireceğim. Adamlarla ilgili gerekeni yapacağız. Yanlış işler yapılabilir ama bizim bile bile yanlış işe müsaade etmemiz asla söz konusu dahi değil. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Bunun için de teşekkür ediyorum” dedi.

KİM BU FİRMALAR?

Mustafa Umar’ın ismini söylediği firmalarla ilgili olarak Yöntem Ticaret’in seçim sonrası kurulduğu, adresinin Hilal Kart ihalesini alan BAHMAR’ın boşalttığı şube olarak göründüğü öğrenildi. Diğer firma Şenoğlu Market’in  Anadolu Mahallesi’nde olduğu ve sahibinin yerel seçimlerde İYİ Parti’den meclis üyesi adayı olan Ekrem Şenoğlu olduğu öğrenildi. Kardeşler Fıda ise Kökçüoğlu Mahallesi’nde bulunan bir market.

Kaynak: samsunvehaber