Samsun Klas Haber

İlkadım’dan Mobil Trafik Pisti

İlkadım Belediyesi Ulaşım Hizmetleri tarafında küçük yaştaki çocuklara trafik eğitimini aşılayan “Mobil Trafik Eğitim Pisti” ilçe genelindeki köy okullarında minik öğrencilere yönelik faaliyetlerine başladı.

İlkadım’dan Mobil Trafik Pisti
27 Mayıs 2022 - 6:06

MOBİL TRAFİK PİSTİ KÖY STATÜSÜNDEKİ OKULLARINDA MİNİKLERE YÖNELİK FAALİYETLERİNE BAŞLADI

BAŞKAN DEMİRTAŞ ÇOCUKLARIMIZIN BİRER TRAFİK GÖNÜLLÜSÜ OLMASINI İSİTYORUZ

İlkadım Belediyesi Ulaşım Hizmetleri tarafında küçük yaştaki çocuklara trafik eğitimini aşılayan “Mobil Trafik Eğitim Pisti” ilçe genelindeki köy okullarında minik öğrencilere yönelik faaliyetlerine başladı.

Çocuklara trafik bilincinin aşılanması, farkındalık oluşturulması, trafik işaret ve ışıklarında ne şekilde hareket edileceğinin ve olabilecek sorunlar karşısında ne gibi tedbir alınacağının öğretilmesi amacıyla gelecek kuşaklara trafik kurallarını öğreten İlkadım Belediyesi “Mobil Trafik Eğitim Pisti” kent merkezinden uzaktaki ilçe köy okullarında faaliyetlerini sürdürüyor. İlk olarak Havza ilçesi Ilıca İlköğretim okuluna konuk olan mobil parkur’a Havza Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik ekipleri tarafında uygulamalı eğitim verildi.Minikler ardında içinde her türlü işaret ve sinyalizasyon düzeni olan ve 10 dk kurulan parkurda direksiyon başına geçen öğreniciler gönüllerince eğlenip trafik kurallarını öğrendiler.Belirlenen programına sırasıyla ilk olarak Alaçam Karahüseyinli ve Soğukçam İlköğretim okuluyla devam eden uygulamalı parkur da  jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan eğitici çizgi film izletildi.Eğitimde eğlenceli anlar geçiren öğrenciler,Taşınabilir, uzaktan kumandalı veya üzerinden düğmeli, kablosuz, şarjlı akülü veya pilli trafik ışıkları, taşınabilir trafik işaret levhaları, Akülü veya zincirli arabalar trafik eğitim parkurunda arabaları sürerek yaya geçitlerinde yaya rolü üstlenen öğretmenlerine yol verip aldıkları eğitimleri mobil parkur da pekiştirdiler.

“Gerçek bir trafik eğitimi veriyoruz”

Mobil parkurlarımızda önce öğrencilerimize 20 dakikalık teorik eğitim veriyoruz. Daha sonra çocuklarımızı parkura alıp araç kullandırıyoruz. Böylelikle trafik kurallarını çocuklarımıza öğretiyoruz diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Derebahçe Stadyumu’nun üst sokağındaki 4 bin 766 metrekarelik alana yapılan eğitim parkında ilçemizdeki tüm okullarımıza tesisimizi kullanma imkanı sunuyoruz. Çağın bilgi ve şehirlilik çağı olmasından hareket edilerek öğrencilere üst düzey uygulamalı trafik bilgilerin verildiği pistte uygulamalı eğitim alan miniklerin yakın çevresi içinde birer trafik gönüllüsü olmalarının hedefliyoruz. Belediyemiz tarafından hazırlanan “Mobil Çocuk Trafik Eğitim Parkı ” kapsamında trafik bilincini genç yaşta uzak yakın demeden vermeyi istiyoruz” dedi.