Samsun Klas Haber

Karaaslan’da Kutladı

Karaaslan’da Kutladı
29 Ağustos 2020 - 18:41

KARAASLAN: 30 AĞUSTOS, TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“30 Ağustos; Gazi Mustafa Kemal Atatürk Başkomutanlığındaki ordumuzun, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna kanının son damlasına kadar verdiği mücadelenin zaferle taçlandığı tarihi bir dönüm noktasıdır. Milletimiz 30 Ağustos zaferiyle, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek şekilde unutulmaz bir ders vermiştir.

İçinde bulunduğumuz Ağustos ayı, tarihin her dönemindeki kahramanlıklarımız sonucunda elde ettiğimiz başarılar ile ‘Zaferler Ayı’dır. 30 Ağustos, 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu’yu vatan kılma mücadelemizle başlayıp bugünlere gelen zaferler zincirinin en güçlü halkalarındandır. Bu topraklarda yüzlerce yıldır karşılaştığımız her badireyi Malazgirt’te ortaya koyduğumuz ruhla aştık. Dumlupınar’da, Çanakkale’de, Sakarya’da, İstiklal Harbi’nde milletimizin destansı zaferler elde etmesini sağlayan anlayış da işte bu ruhtur.

Çeşitli alanlardaki saldırılarla ülkemizin kutlu yürüyüşünü sekteye uğratma çabalarına, 30 Ağustos’ta milletimize zafer kazandıran kararlılıkla aynı şekilde cevap vereceğimiz bilinmelidir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, dün olduğu gibi bugün de sınırlarımız içinde ve sınırlarımızın ötesinde terör örgütleriyle ve onların destekçileriyle mücadele etmekte, zaferlerimize yeni zaferler eklemektedir.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizi şanlı tarihimizden ilhamla büyük hedeflerine kararlılıkla taşırken, ecdadımızın canlarıyla ve kanlarıyla vatan kıldığı bu topraklarda kardeşliğimizi bozacak, huzur iklimine zarar verecek hiçbir girişime müsaade etmiyoruz. Şanla, şerefle, zaferlerle dolu tarihimizden aldığımız güçle ideallerimize sımsıkı kenetleniyor müreffeh geleceğimizi hep birlikte inşa ediyoruz.

30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 98. yıldönümü vesilesiyle, başta Büyük Zafer’in Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; coşkusunu yürekten paylaştığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”