Samsun Klas Haber

KARADENİZ’DE İLK SAMSUN’DA

KARADENİZ’DE İLK SAMSUN’DA
02 Ocak 2018 - 14:51
Karadeniz Bölgesi’nin ilk tesbih işleme atölyesi Samsun’da kuruldu. Birçok insanın ilgisini çeken üzeri işlenmiş Kehribar tesbihler artık Samsun’da üretiliyor.
SAMSUN’DAN DÜNYA’YA KEHRİBAR TESBİH SATACAK!
Samsun’un İlkadım ilçesinde 16 yıldır amatör olarak tesbih işlemeciliği yapan Ümit Çift, Tarz-ı Alem ismiyle kurduğu tesbih atölyesiyle Samsun’dan Dünyaya açılmayı hedefliyor.
KARADENİZ BÖLGESİ’NDE TEK
Samsunklashaber.net muhabiri Mustafa Demircan’a konuşan Tarz-ı Alem Tesbih Atölyesi sahibi Ümit Çift,  “Amatör olarak 16 yıldır tesbih işlemeciliği yapıyorum. Tesbih yapımı ve işlemeciliğinin Karadeniz bölgesinde yetersiz olduğunu gördüğüm için böyle bir atölye kurmaya karar verdim. Hedefim Samsun’da işlenen tesbihlerin tüm Dünya’da kullanılmasını sağlamak” dedi.

“ELİNDE GEZDİRENİ ÇOK, SATICISI YOK”

Karadeniz’de tesbihleri elinde gezdiren çok ama satıcısı yok diyen Ümit Çift, ” Açıldığımız günden beri Samsun ve bölgeden yaptığımız tesbihlere ilgi büyük. Elinde gezdiren çok ama satıcı yok. Bu boşluğu gördümüz için Samsun’un Kılıçdede Mahallesi’nde kardeşimle beraber Tarz-ı Alem tesbih atölyesini açtık. Her müşterinin istediği renk ve işlemelerde tesbihler üretiyoruz. Şuan sadece kehribar tesbih üretimi yapıyoruz. Talep üzerinede farklı illere de istek üzerine tesbih gönderiyoruz. Yurt dışından hazır gelen kehribar tesbihlerden daha ucuz bir fiyata pazara sürdüğümüz bu tesbihler, 100 ile 400 TL arası bir fiyatla alıcı buluyor.” diye konuştu.

“ÇIRAK BULAMIYORUZ”

Karadeniz’de bu işi yapan Tarz-ı Alem’den başka bir atölye olmadığını belirten Çift, “Bu iş dışardan bakıldığında çok pis,uğraş isteyen, sıkıcı bir iş gibi gözüküyor ama bu iş gerçekten çok zevkli bir iş,elden bir şey çıkınca,yaptığın tesbihi bitirdiğinde son haliyle eline alınca bu işin güzel taraflarınıda görüyorsun,hatta hemen bir sonraki tesbihe başlamak istiyorsun. Tesbih işlemeciliğinin de kaybolan meslekler arasında yerini almaması için bu alanda çırak yetiştirmek istiyoruz. Genç kardeşlerimizi atölyemize bekliyoruz.” dedi.

Haber: Mustafa Demircan / samsunklashaber.net