Samsun Klas Haber

KÖKTAŞ DSİ’YE BARAJI SORDU!

AK Parti Samsun Milletvekili  Fuat Köktaş Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya ziyarette bulundu.

KÖKTAŞ DSİ’YE BARAJI SORDU!
03 Şubat 2023 - 7:31

KÖKTAŞ DSİ’YE BARAJI SORDU!

AK Parti Samsun Milletvekili  Fuat Köktaş Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya ziyarette bulundu.

 

Köktaş beraberinde Terme Belediye Başkanı  Ali Kılıç beraberinde gerçekleştirdiği ziyarette  Devlet Su İşleri’nin (DSİ) ilimiz ve ilçelerimizde gerçekleştirdiği projeler, çalışmalar, yatırımlar ve yatırım hedefleri üzerinde görüşmelerde bulunuldu.

DEV YATIRIMLAR

Milletvekili Köktaş, DSİ yatırımlarının; tarım, endüstri, enerji ve hizmet sektörlerinde büyük önem taşıdığını, gerek gıda güvenliğinin temini gerekse enerji arz güvenliğinin sağlanması hususlarında önemli bir işlev gördüğünü, inşa ettiği barajlarda da depoladığı suyu, içme ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede milletimizin hizmetine sunduğunu dile getirerek, Samsun’da da kalkınmayı hızlandıracak, sulamayı ve ziraatı geliştirecek, doğal afetlerden koruyacak dev yatırımlara imza atıldığını söyledi.

SALIPAZARI BARAJINI SORDU!

Terme, Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı ilçeleri ve civar yerleşim yerlerinde oluşabilecek su ve sel baskını riskini azaltmak amacıyla baraj, dere ıslah ve taşkın koruma çalışmalarının devam ettiğini belirten Milletvekili Köktaş sözlerine şöyle devam etti: “Kamulaştırma işlemleri tamamlanan Salıpazarı Barajı’nda, müteahhit firma yer teslimi almış olup inşaata hızlı bir şekilde başlayacaktır.

DAHA YÜZDE 8’DE

İnşaatında yüzde 8 fiziki gerçekleşme sağlanan ve toplam maliyeti 777.563.936 TL olan barajın temelden yüksekliği 68,67 metredir. 16,13 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip baraj, 15.400 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir. Terme, Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı ilçeleri ve civar yerleşim yerlerine yıllık 25,74 milyon m³ içme suyu sağlayacaktır.

Ayrıca, Terme Çayı Islahı ve Terme ilçemizin Köybucağı mahallesinde yapımı devam eden sel kapanı yapımı, doğal afet hasarları onarımı ile bölgede yaşanabilecek taşkınlardan da korunacaktır. Yatırımların proje hazırlama çalışmaları devam etmekte olup, süreçleri takip edilmektedir.

Diğer ilçelerimizdeki yapılan ve yapılacak olan sulama, drenaj, içme suyu, taşkın koruma, dere ıslahı gibi DSİ tarafından gerçekleştirilen plan, yatırım ve çalışmalar üzerinde de Genel Müdürümüz Mehmet Akif Balta ile istişarelerde bulunduk.