Samsun Klas Haber

Mert Irmağı’na İslah Töreni

Samsun’da yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Mert Irmağı ıslah projesi hayata geçiyor. Temel atma töreninde konuşan  Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,”Mert Irmağı çevresi yaşam alanı olacak” dedi. 

Mert Irmağı’na İslah Töreni
16 Şubat 2024 - 15:52

DSİ’DEN  MERT IRMAĞI’NA  DEV PROJE

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Samsun Mert Irmağı çevresi yaşam alanı olacak”dedi

Samsun’da yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Mert Irmağı ıslah projesi hayata geçiyor. Temel atma töreninde konuşan  Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,”Mert Irmağı çevresi yaşam alanı olacak” dedi.

 

Samsun’u selden koruyacak 2 mlyar liraya mal olacak  Mert Irmağı Islah Projesi’nin temeli, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katılacağı törenle atıldı.

“SU ALANINDA YENİ BİR PROJE DAHA”

Samsun’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Yumaklı, “Karadeniz’in incisi, yeşil ve mavinin buluşma noktası güzide şehrimiz Samsun’da sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün Mert Irmağı ile alakalı ıslah projesinin temelini atmak için buradayız. Su alanında yeni bir projeye daha imza atıyoruz. Aslında bakarsanız irili ufaklı Türkiye’nin her köşesinde devletimizin kadim kurumlarından biri olan Devlet Su İşleri’nin nerede ihtiyaç varsa, hangi konuda yapılması gereken bir husus varsa bunun yanında projeleriyle var olduğunu söylemek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“MERT IRMAĞI PIRIL PIRIL OLACAK”

Bugün temeli atılan proje hakkında da bilgi veren Bakan Yumaklı, “Mert Irmağı, yerleşim alanlarının, sanayi tesislerinin, alışveriş merkezlerinin bulunduğu, şehrin en yoğun alanlarının içerisinden geçerek denize dökülüyor. Dolayısıyla burada meydana gelen taşkınların her açından büyük zararı olduğu ve olacağı aşikar. Nitekim 2012 yılında maalesef ki 7 vatandaşımız, bunun yan kollarından biri olan Yılanlıdere havzasında meydana gelen bir taşkın nedeniyle hayatını kaybetti. Bugün temelini atacağımız bu taşkın koruma proje, 2 milyar liralık bir bütçeye sahip. Öte yandan bu projenin 2 milyarlık bütçesinin harcanması, sadece taşkın konusunu değil, aynı zamanda burada belediyemiz tarafından yapılacak olan dinlenme alanları ve benzeri şehir merkezinin de daha estetik ve daha güzel olmasını sağlayacak. Bu çalışmalarla Samsun’umuza taşkın riski olmayan pırıl pırıl bir nehir ve çevresinde vatandaşlarımızın gezip dinlenebileceği bir alan da oluşturulmuş olacak.” diye konuştu

“VEZİRKÖPRÜ SULAMASI BİTİYOR”

Vezirköprü Ovası Sulamasıyla ilgili de müjdeyi duyuran Bakan Yumaklı şu ifadeleri kullandı;

Samsunlu hemşehrilerimize müjdesini vereyim, ”Vezirköprü sulaması ile ilgili konuyu da sene sonuna kadar bitirmiş olacağız. Oradaki vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun. Hem Mert Irmağı, hem de diğer projelerimiz Samsun’a hayırlı olsun”.

Törene Samsun Milletvekiller, Mehmet Muş, Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, Samsun Valisi Orhan Tavlı,  DSİ Genel Müdürü Akif Balta, DSİ eski Genel Müdürü ve Bakanlık Müşaviri  Murat Acu katıldı