Samsun Klas Haber

Millet Bahçesi Açıldı.

Millet Bahçesi Açıldı.
05 Haziran 2020 - 13:37

Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olan 103 dönümlük ‘Samsun Millet Bahçesi’ Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde yapımını sürdürdüğü 207 millet bahçesinden biri olan Samsun Millet Bahçesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans sistemiyle katılacağı törenle açıldı.

 

TOPLU AÇILIŞ YAPILACAK
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi’nde düzenlenen törenle, Samsun, İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ’da yapımı tamamlanan 10 millet bahçesinin toplu açılışı yapıldı.

Video konferans sistemi ile açılışı yapılan Samsun Millet Bahçesi açılışında konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, Gülsan Sanayi sitesi’nin taşınmasının ardından bu alanında Millet Bahçesi’ne ekleneceğini ve içersine  Selahattiniye adını vereceklerini söyledi.

 

Cumhur Başkanı Erdoğan’ın camiyi Büyükşehir Belediyesi mi  yapacak sorusuna Başkan Demir  Samsun halkıyla beraber yapacaklarını söyledi.

Erdoğan, açılışta Mimar olan Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’a,  Millet Bahçesi’nin mimarisini nasıl bulduğunu sorması ise şaşkınlık yarattı.