Samsun Klas Haber

Murzioğlu: 30 Ağustos Zaferi, Ulusumuzun Yeniden Dirilişidir

Murzioğlu: 30 Ağustos Zaferi, Ulusumuzun Yeniden Dirilişidir
30 Ağustos 2020 - 6:28

Murzioğlu’ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Zafer Bayramı’nın milli birlik ve beraberliğin en güzel yansıması olduğuna dikkati çekerek, “Tarihimiz milletimizin yazdığı şanlı destanlarla doludur. 30 Ağustos Zaferi ise, ulusumuzun yeniden dirilişi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurularak uluslararası alanda kabul görmesinin en önemli adımıdır” dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Murzioğlu mesajında, 1922 yılında, 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin, tarihimizin en önemli başarılarından birisi olduğunu ifade etti. Kazanılan zaferlerin Türk milletinin inancını ve kahramanlığını gösterdiğini kaydeden Murzioğlu, “30 Ağustos; ulusumuzu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiği, yan yana, omuz omuza mücadele vererek zafer destanının yazıldığı gündür. Türk milletini güçlü kılan, işte bu yurt sevgisi, birlik ve beraberliğidir” dedi.

“Tarihimiz şanlı destanlarla dolu”

“Zulme ve haksızlığa asla boyun eğmeyen bu ülkenin tarihi, bağımsızlığını canından aziz bilenlerin zaferleriyle doludur” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Murzioğlu, şunları söyledi:

“Tarihimiz milletimizin yazdığı şanlı destanlarla doludur. 30 Ağustos Zaferi ise, ulusumuzun yeniden dirilişi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurularak uluslararası alanda kabul görmesinin en önemli adımıdır. Bu zaferle, Türk ulusu için umutsuzluğun sona erdiği, özlemlerin düş olmaktan çıktığı, yurttaşlarımızın insan olmanın onurunu ve erdemini yaşadıkları yeni ve aydınlık bir dönem başlamıştır. Tarihimiz göstermiştir ki; milletimiz hiç kimsenin boyunduruğu altında, tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz. En zor şartlar altında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bunun en güzel örneğidir. Samsun iş dünyası olarak; vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkanların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı sunuyoruz. Tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.”