Samsun Klas Haber

Müteahhit Yasak Dinlemedi…

Samsun’a yapılan en büyük kamu yatırımlarından Şehir Hastanesi yol  inşaatından çıkartılan hafriyat Mert Irmağı sahasına dökülünce yapımına milyonlar harcanan istinat duvarı çöktü.

Müteahhit Yasak Dinlemedi…
14 Aralık 2023 - 13:40

 

DSİ Bölge Müdürlüğü göz yumdu, tonlarca hafriyat duvarları yıktı

MİLYONLARCA LİRA ZARAR

 

Samsun’a yapılan en büyük kamu yatırımlarından Şehir Hastanesi yol  inşaatından çıkartılan hafriyat Mert Irmağı sahasına dökülünce yapımına milyonlar harcanan istinat duvarı çöktü.

 

Samsun’da tarihinin en büyük kamu yatırımlarından biri olan Şehir Hastanesi inşaatı büyük oranda tamamlanırken özellikle yol çalışmaları esnasında çıkartılan hafriyat, bir başka kamu yatırımına milyonlarca lira zarar verdi. Yasak olmasına rağmen ‘Mert Irmağı Sel ve Taşkınlardan Koruma Alanı’na dökülen tonlarca hafriyat, bu sahada milyonlarca lira harcanarak yapılan istinat duvarlarını çökmesine yol açtı.

 

HAFRİYAT DÖKÜM SAHASI KULLANILMIYOR

Samsun’un Canik İlçesi’nde yapımı süren ‘Şehir Hastanesi Bağlantı Yolları’ inşaatından çıkan binlerce ton hafriyat, müteahhit tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin Doğu Park’taki hafriyat döküm sahası yerine, hemen yanındaki Mert Irmağı Sel ve Taşkın Koruma Alanı’ndaki rekrarasyon sahasına dökülüyor.

 

‘DÖKÜM’ İZNİNİ DSİ VERMİŞ!

Mert Irmağı’nda yılladır yaptığı Islah ve taşkın ve selleren koruma çalışmalarıyla bilinen Devlet Su İşleri 71’inci Şube Müdürlüğü,  7’nci Bölge Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak, ‘sedde üzeri ve rekrarasyon sahasına inşaaat hafriyatı veya başka bir yapı yapılması yasak olduğundan hafriyat dökümünün durdurulması’nı istedi.

 

DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik

UYARIYI DİKKATE ALMAYAN BÖLGE MÜDÜRÜ

DSİ 7’nci Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, kurama bağlı teknik mühendislerin de ‘hafriyat dökülmesin’ yönünde karşı görüş bildirdiği resmi yazıyı adeta hiçe saydı. Bunun üzerine ise  Samsun Şehir Hastanesi müteahhitinin Mert Irmağı yatağı içersindeki rekrarasyon alanına binlerce ton harfiyatı dökmeye devam etti.

 

İSTİNAT DUVARLARI YIKILDI

Müteaahit Ezekar Yapı ve Bekiroğlu inşaat firmaları tarafından yapımı süren ‘Şehir Hastanesi Bağlantı Yolları’ inşaatından çıkan, çoğunluğunu binlerce ton kayanın oluşturduğu hafriyat, Mert Irmağı’nı sel ve taşkınlardan korumak için yapılan sedde üzeri ve rekreasyon alanına dökülmeye devam ederken yine DSİ tarafından milyonlarca lira harcanarak yaklaşık 10 ay önce tamamlanan istinat duvarları, tonlarca hafriyatın ağırlığına dayanamayarak yıkıldı.

MEHMET MUŞ DEVREYE GİRİNCE

Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, Şehir Hastanesi yolu İnşaatını yapamaması üzerine eski Bakan, şimdiki Samsun Milletvekili Mehmet Muş’un girişimleri ile yolun yapımını Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı üstlendi. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından  yapılan ihaleyi 1.024.999.521,00 TL teklif ile EZEKAR YAPI İNŞAAT + BEKİROĞLU İNŞAAT firması kazandı.

 Haber /Fotoğraflar/ Samsun Klas Haber