Samsun Klas Haber

Samsun Büyükşehir’de 8 başkanlık ve 40 müdürlük kapatıldı

Samsun Büyükşehir’de 8 başkanlık ve 40 müdürlük kapatıldı
22 Ağustos 2019 - 6:25

Samsun Büyükşehir’de 8 Daire Başkanlığı ve 40 Müdürlük Kapatıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, belediyede birçok daire başkanlığı ile şube müdürlüğünün kapatıldığını açıkladı

Belediye meclisi toplantısında konuşan ve yeni teşkilat şeması hakkında bilgiler veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, “Neticede birçok daire başkanlığı ve şube müdürlüğü kaldırıldı ya da aynı çatıda birleştirildi. 29 daire başkanlığı 21’e indirildi. 121 şube müdürlüğü de 81’e indirildi. Böylelikle hem tasarruf yapmış olacağız hem de daha seri ve verimli bir çalışma sistemi geliştirmiş olacağız diye düşünüyoruz “dedi.

ALO 153 BASIN BİRİMİNE BAĞLANDI

Bayram, ” Destek Hizmetleri, Mali Hizmetler, İnsan Kaynakları, İtfaiye, Kaynak Geliştirme İştirakleri Dairesi Başkanlıkları devam edecek. Zabıta Dairesi Başkanlığı’na 1 ilave şube müdürlüğü ekledik. Zabıta Şube Müdürlüğü Kontrol ve Denetim Hizmetleri ile Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü olmak üzere 2 tane şube müdürlüğümüz olacak. Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı yeni adı ve hizmet alanı ile devam edecek. Basın ve Halkla İlişkiler de Alo 153 Merkezi hizmeti ile devam edecek. Vatandaşlar bu hatta şikayet ve önerilerde ve bilgilendirmelerde bulunacak” dedi.

YENİ DÜZENLEME YAPILDI

Kentsel dönüşüm sorununu hızlı bir şekilde halletmek için çalışmaların devam ettiğini ifade eden İlhan Bayram, “Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yeni şemada faaliyet verecek. Sosyal hizmetleri kültürden ayırdık, kadını da işin içine katarak 4 ayrı şube müdürlüğünün olduğu aktif bir daire başkanlığını faaliyete geçirdik. Önceki şemamızda trafik yönetim daire başkanlığımız vardı. Bu birçok büyükşehir belediyesinde Toplu Ulaşım Daire Başkanlığı’nın altında şube müdürlüğü şeklindedir. Yani biz de ayrı bir daire başkanlığına burada gerek görmedik. Ulaşımın hepsini bir noktadan yönetme kararı aldık. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı bütün büyükşehirlerde var. Biz buraya ‘Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü’nü ekledik. Özellikle bu dönemde kentsel dönüşümün üzerinde duruyoruz. Bakanlıkta da bu konuyla ilgili çalışmalarımız var. Bundan bu dönem içerisinde sonuç almak istiyoruz. Onu yönetmek için de böyle bir şube müdürlüğü açtık” diye konuştu.