Samsun Klas Haber

Samsun’da AK Parti ‘Kadına Şiddete Hayır’ dedi

‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Samsun’da AK Parti ‘Kadına Şiddete Hayır’ dedi
25 Kasım 2023 - 19:57

Samsun’da AK Parti ‘Kadına Şiddete Hayır’ dedi

AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

TÜM İLLERDE EŞ ZAMANLI YAPILDI

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Tuğba Erden ile partililerin katıldığı basın açıklaması tüm illerle birlikte eş zamanlı olarak yapıldı.

KALICI ATEŞKES VURGUSU

İl Kadın Koları Başkanı Rabia Bay Keser, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, bu konudaki kararlılığımızı vurgulamak için buradayız. Kadın ve çocuk mezarlığına dönen Gazze’deki acıların gölgesinde bu açıklamamızı yapıyoruz. Ateşkesin kalıcı olmasını diliyoruz. Dün Bosna’da bugün Gazze’de olduğu gibi çatışma bölgelerinde kadınlara uygulanan insanlık dışı fiziksel ve cinsel saldırılar ve toplu şiddetin, aynı zamanda savaş suçu olduğunu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Maalesef şiddetin en ağırı Gazze’de yaşanıyor. Bütün dünyanın gözleri önünde her saat 6 çocuk, 4 kadın öldürüldü. Burada ölen sadece masum kadın ve çocuklar değil vicdanlarımızdır.

“21 YILDIR KARARLI DURUŞ”

AK Parti olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede 21 yıldır kararlı bir duruş sergiliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık vurguladığı gibi “kadına şiddetin, insanlığa ihanet olduğu” düşüncesiyle birçok adım attık. Kadının eğitim hakkı başta olmak üzere, fırsat eşitliği, iş gücü piyasasına ve karar alma mekanizmalarına katılımı hükümetlerimizin öncelikli politika alanlarındandır.

Şiddet sadece ülkemizin değil maalesef tüm dünyanın sorunudur, tüm dünya gibi bizim de canımızı yakan kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlıyız. Şunu apaçık söylüyoruz ki bu konuda asla toleransımız yok.